Apple vydal iOS 8.2 beta a vývojářské nástroje pro Apple Watch

Apple vydal iOS 8.2 beta a vývojářské nástroje pro Apple Watch
2014-11-20T06:50:47+02:00
• 20. 11. 2014

Teprve v pondělí vyšla poslední drobná aktualizace iOS verze 8.1.1 a již tu máme další betaverzi nadcházející verze. Ta má číselné označení 8.2 a jejím hlavím účelem je příprava na chytré hodinky Apple Watch. Těch se sice dočkáme až na jaře příštího roku, ale vývojáři na ně mohou připravovat své aplikace již dnes. Dočkali jsme se totiž také vydání vývojářské sady WatchKit.

watchkitapptypes

Jedinou novinkou betaverze iOS 8.2 je podpora hodinek Apple Watch. Další změny se v systému neudály. Vzhledem k plánovanému vydání hodinek až na jaře příštího roku je pravděpodobné, že se finální verze dočkáme až s jejich vydáním. Mezitím může Apple klidně vydat nějakou verzi 8.1.2 pro opravu chyb.

Vydána byla také vývojářská sada WatchKit v rámci nové verze Xcode 6.2 beta pro vývoj aplikací právě na jablečné chytré hodinky. Zpočátku budou aplikace vyžadovat k běhu iPhone, mají dokonce využívat jeho výpočetní výkon pro úsporu baterie. Později příští rok se však máme dočkat i plnohodnotných aplikací běžících jen na hodinkách. To možná přinese až právě jejich druhá generace, kterou lze očekávat v tomto období. V základě dnes budou hodinky druhý displej pro aplikace iPhonu.

applewatch

Díky vydané vývojářské sadě se dozvídáme také samotné rozlišení displeje. Menší verze s úhlopříčkou 1,5 palce bude vybavena rozlišením 340 x 272 pixelů, zatímco větší 1,65 palcová verze nabídne rozlišení 390 x 312 pixelů. Jemnost se zde pohybuje na hodnotě kolem 300 PPI, a tak Apple displej nazývá Retina.

Jak jsem již zmiňoval, iOS 8.2 a Apple Watch se dočkáme až příští rok. Apple dává vydáním vývojářské sady příležitost vývojářům připravit nové aplikace.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat