Xolo One – indická novinka se dočká Lollipopu

Xolo One – indická novinka se dočká Lollipopu
2014-10-29T15:00:01+02:00
• 29. 10. 2014

Přestože jsou chytré telefony od společnosti Xolo pro nás velmi těžko dostupné, pozornost si určitě zaslouží díky slušné výbavě za velmi lákavou cenu. Tento indický výrobce představil první zařízení, u něhož slibuje aktualizaci na nejnovější verzi operačního systému Android, kterou se teprve nedávno stalo 5.0 Lollipop. Půjde tedy alespoň prozatím o jeden z nejlevnějších telefonů běžící právě na čerstvém Androidu 5.0.

Xolo One

Xolo One disponuje 4,5palcovým IPS displejem s FWVGA rozlišením (854 x 480 pixelů). Výkon mu dodává čtyřjádrový procesor MT6582M od Mediateku taktovaný na frekvenci 1,3 GHz, grafický čip Mali 400 MP2 a 1GB operační paměť RAM. Úložiště má v základu velikost 8 GB a otázku dalšího rozšíření řeší slot na paměťovou microSD kartu. Zatímco vpředu najdete pouze VGA kamerku, zadní část imitující kůži potěší 5megapixelovým fotoaparátem s BSI senzorem nebo přisvětlovací LED diodou.

Samozřejmostí je podpora oblíbené funkce dual-SIM, ale zapomenout bohužel můžete na sítě 4. generace. Celkovou výdrž obstarává 1 700mAh baterie. Pokud přihlédneme na ostatní specifikace, za zmínku stojí funkce Bluetooth 4.0, WiFi či GPS. V prodeji je na výběr ze 6 barevných variant – např. bílá, černá, červená, hnědá. Nakonec zbývá dodat cenu, která dosahuje na hranici 6 599 rupií (tj. cca 2 352 Kč bez daně).

Zdroj: xolo.in

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat