Sony Xperia Z3 Compact – podruhé a ještě lépe? recenze

Sony Xperia Z3 Compact – podruhé a ještě lépe? [recenze]
2014-10-27T10:00:14+02:00
• 27. 10. 2014
20

V dnešní  recenzi se podíváme na již druhou generaci zmenšeného top modelu – Xperie Z3 Compact. Sony se zde vydává trochu jinou cestou než ostatní výrobci. Zmenšený model totiž oproti ostatním výrobcům disponuje stejnými parametry jako top model. Zákazník má možnost vybrat si velikost, která mu vyhovuje. Již první model Xperia Z1 Compact jsme si na začátku roku v recenzi pochvalovali, jak dopadl jeho nástupce? Bylo ještě vůbec co vylepšovat?

IMG_2449

Obsah balení

Telefon mi na test dorazil ve standardní krabičce, kterou Sony už používá roky. Uvnitř také nenalezneme nic navíc. Mimo samotného telefonu balení obsahuje microUSB kabel, jenž s adaptérem do zásuvky tvoří nabíječku. Nechybí ani sluchátka s vyměnitelnými špunty. Nakonec obsah krabičky doplňují nezbytné uživatelské příručky. Je škoda, že Sony již nepřidává žádné bonusy, jako to bývávalo dříve.

Konstrukce

Design u novinky nepřináší žádnou razantní změnu oproti předchozímu modelu. Navzdory tomu zde nalezneme menší změny v konstrukci. Měl jsem možnost porovnat novinku s předchůdcem a asi největší odlišení je v bocích. Původní materiál z kovu byl nahrazen plastem. To může sice znít jako krok zpět, ale není. Nová Xperie je díky tomu lehčí a boky vypadají velmi elegantně, zvláště v námi testované zelené barvě. V prodeji je pak ještě černá, bílá a červená varianta.

IMG_2455 IMG_2451

Rozměry zůstaly zachovány, displej je ale větší. Čelní panel je vybaven displejem o úhlopříčce 4,6 palce namísto původních 4,3 palce. Rámečky kolem displeje jsou tím pádem tenčí. Celkové rozměry činí 127 x 65 mm a tloušťka je příjemných 8,6 mm a do kapsy se díky tomu vejde velmi dobře. Váha má přijatelnou hodnotu 129 gramů. Samotný design s názvem Omni Balance stále nabízí sklo jak na přední, tak na zadní straně telefonu. Nevím, zda tento jev byl i u předchozího modelu, Xperia Z3 Compact na hladkém povrchu vcelku klouže. Stačí zařízení položit jen na trochu nakloněnou rovnou plochu a okamžitě začne sjíždět dolů.

Sony nezapomnělo na vodě odolnost ani v tomto modelu. Nalezneme zde dokonce nejvyšší certifikaci IP65 a IP68, což znamená prachotěsnost a vodotěsnost až na dobu 30 minut do hloubky 1,5 metru. Krytky jsou na telefonu pouze dvě, obě na levém boku. Pod první je schovaný konektor microUSB a celkem nešikovně se slotem pro paměťové karty microSD. Při každém nabíjení budete shledávat i kartu. Druhá krytka ukrývá slot na nanoSIM. Pro někoho toto může znamenat nutnost zmenšit svoji SIM kartu, pro jiné, jako třeba i mě, je to potěšující fakt. Vedle slotu je pak také proužek s certifikaci a IMEI číslem.

IMG_2465 IMG_2456

Pravý bok okupuje výrazné odemykací tlačítko, pod nímž se nachází dvojtlačítko pro regulaci hlasitosti a tlačítko spouště fotoaparátu. Obě tlačítka jsou sice malá, i přesto je jejich ovládání stále pohodlné. Na hořejšku telefonu máme 3,5 mm jack a sekundární mikrofon. Spodní strana obsahuje otvor pro uchycení klíčenky a primární mikrofon.

Vzhledem k použití skla na zádech by zde člověk očekával ulpívání otisků prstů a další upatlávání. Není tomu jinak ani u tohoto modelu, ale u námi testované zelené varianty jsem tento neduh nepozoroval. Na zelené jednoduše nejsou otisky vidět. Zadní straně dominuje fotoaparát s přisvětlovací diodou, jež je oproti předchůdci umístěna dále od samotné čočky foťáku. Uprostřed se nachází logo výrobce, nad kterým je čip NFC. Na čelní straně výrobce nezapomněl na notifikační LED diodu.

IMG_2508 IMG_2469

Celkově je konstrukce povedená, telefon dobře padne do ruky díky mírně zaobleným bokům, není ani moc těžký a do kapsy se vejde výborně. Vzhled telefonu je také velmi elegantní díky použití skla na obou stranách. Jako jediný mínus bych považoval příliš hladká záda, kvůli čemuž zařízení klouže.

Displej

Displej má úhlopříčku 4,6 palce a rozlišení činí 720 p, tedy 1280 x 720. Jemnost se zastavila na hodnotě 319 PPI, což je již na okraji pomyslné Retiny. Pokud ale nebudete pixely hledat, neuvidíte je. Velikost displeje je již na hraně k pohodlnému ovládání jednou rukou, lidé s menší rukou s tím asi budou mít problém. Zobrazovací panel je typu TRILUMINOS IPS a nabízí výborné pozorovací úhly a barvy. Tomu pomáhá i technologie Live Colour LED, kterou jsme poprvé viděli u Xperie Z2. Pochválit také musím viditelnost na slunci, která je díky vysokému jasu taktéž vynikající.

IMG_2541 IMG_2486

Takovým standardem se dnes již stává odemknutí dvojitým klepnutím na displej. Potěší i možnost ovládat dotykovou obrazovku v rukavicích. Zařízení umí udržovat displej rozsvícený, pokud budete telefon držet v ruce. Pro reálnější barvy u obrázků a videí je k dispozici X-Reality engine a pro více saturované zobrazení Super živý režim.

Hardware

Uvnitř Xperie Z3 Compact tepe naprosto stejný hardware jako u většího modelu Z3. Tímto se Sony u zmenšenin top modelu nejvíce liší od ostatních výrobců, kteří výbavu mini verzi šidí. Procesorem je tedy čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon 801 (varianta MSM8974AC) na frekvenci 2,5 GHz. Grafickým čipem je stále Adreno 330 a paměť RAM má kapacitu 2 GB. Při běžném používání je využitý zhruba 1 GB operační paměti, zbytek kolem 600 MB je vám uvolněn pro další aplikace. Multitasking funguje bez problému.

IMG_2477

Vnitřní úložiště dostalo kapacitu 16 GB, z čehož máte k dispozici 11,5 GB. Jiná varianta s větší kapacitou neexistuje. To však zase tolik nevadí, protože zde nalezneme slot na paměťové karty microSD až do velikosti 128 GB. Navzdory tomu aplikace nelze přesouvat na SD kartu, kvůli omezení nejnovějšího Androidu. Ten to totiž již neumí. Celkový výkon jsem otestoval v benchmarcích AnTuTu a Geekbench a v obou případech se Xperia Z3 Compact umístila na vrcholu žebříčku. K dispozici je dále akcelerometr, gyroskop, kompas, senzor přiblížení, a dokonce i barometr.

Screenshot_2014-10-23-22-20-45 Screenshot_2014-10-23-22-24-39

Konektivita

Z oblasti konektivity je zařízení opravdu bohatě vybaveno. Mobilní sítě zastupuje GPRS, EDGE, 3G HSDPA a samozřejmě i LTE. To podporuje frekvence Cat. 4 včetně těch využívaných v Česku. Maximální rychlost této technologie je 150 Mbps pro stahování a 50 Mbps pro nahrávání. WiFi síť disponuje standardem 802.11 a/b/g/n, a dokonce i rychlejší 802.11ac. Nalezneme zde podporu WiFi Direct a zajímavou funkcí je WiFi podle místa. Ta zapíná tuto bezdrátovou technologii, nacházíte-li se blízko některé známé sítě. Poloha se určuje pomocí navigačních systémů GPS a dále také přes ruský GLONASS a čínský BeiDou.

Samozřejmostí je pak Bluetooth ve verzi 4.0, čip NFC pro bezkontaktní platby či párování a nezapomnělo se ani na FM rádio. Bohužel Sony v mobilních telefonech trochu opomíjí infraport pro ovládání domácích spotřebičů, a tak chybí i zde. K propojení s počítačem slouží microUSB, které lze vzhledem k podpoře MHL s adekvátním kabelem využít ke sdílení obrazovky na televizi. Podpora se nabízí i pro MirrorLink. Bezdrátově můžete obrazovku na televizi zrcadlit přes standard Miracast. Výrobce se také chlubí možností připojit ovladač z konzole PlayStation 3 a 4.

IMG_2514

Výdrž baterie

Nyní se dostáváme asi k nejlepší vlastnosti tohoto zařízení. Tou je beze sporu výdrž baterie. Výrobci se do tak malého těla podařilo integrovat baterii o kapacitě 2600 mAh. Tolik miliampér-hodin neměly před pár lety ani top modely. Pokud k tomu přidáme nižší rozlišení displeje 720 p, které ale plně dostačuje, máme téměř zaručený recept k dlouhé výdrži. Sony ji však dokázalo díky různým optimalizacím prodloužit na dva dny běžného provozu a v ultra úsporném režimu až týden. Tedy to slibuje výrobce.

A slibuje to právem, telefon opravdu vydrží dva dny běžného provozu. V mém použití s neustále aktivovanou WiFi a mobilními sítěmi to však zvládl s odřenýma ušima. Druhý den okolo 17.  hodiny jsem se už dostal na kritických 5 procent baterie. Pro porovnání, při tomto stejném použití můj primární telefon iPhone 5s první den večer končí v nabíječce. Pokud budete baterii ještě více šetřit a nebudete tolik surfovat na internetu, zajisté vám Z3 Compact dopřeje ještě více dní. Na druhou stranu, když aktivujete GPS a budete telefon více ždímat, druhého dne se smartphone nedožije a večer budete stejně hledat zásuvku.

Screenshot_2014-10-25-12-07-17 Screenshot_2014-10-23-17-50-08 Screenshot_2014-10-16-11-39-25

K dosažení takto dobrých výsledků velmi pomáhá režim STAMINA. Ten při zhasnutém displeji vypíná datové přenosy. Pokud se často díváte na telefon pouze pro zjištění času, je zde možnost nechat STAMINU aktivovanou, než se dotknete displeje. To ale není vše, zařízení obsahuje také režim Ultra STAMINA, který ponechá dostupné pouze základní funkce zařízení pro razantní prodloužení výdrže.

Sám jsem tento režim chvíli otestoval a za jeden den používání v tomto režimu mi ubylo zhruba 15 procent. Když si to tedy spočítáme, zhruba to sedí na necelý týden. Co mě posléze trochu naštvalo, je fakt, že tento režim nelze aktivovat/deaktivovat s pěti a méně procenty baterie. Důležité je zmínit, že k dispozici máte pouze základní funkce telefonu – psaní zpráv, telefonování, budík, kalkulačku, kalendář, ale i fotoaparát, album a rádio. Nic víc si pak nepřidáte a na internet taktéž nezavítáte.

Software

Operačním systémem je Android ve verzi 4.4.4 s nadstavbou od Sony. Dle vyjádření výrobce můžeme očekávat aktualizaci na verzi 5.0 Lollipop. Nadstavba Sony UI není tolik nenažraná jako například TouchWiz od Samsungu a její optimalizace je příkladná. Telefon nabízí opravdu bleskurychlé reakce a stabilita je též perfektní. V rámci personalizace jde změnit barevné schéma systému včetně třeba podbarvení virtuálních kláves na displeji.

Screenshot_2014-10-24-12-14-00 Screenshot_2014-10-24-12-14-13 Screenshot_2014-10-24-12-18-38

Notifikační lišta je rozdělena na dvě části. V té první se shromažďují samotné notifikace, zatímco druhá část obsahuje hromadu přepínačů. Ty můžete různě přeskupovat, přidávat další a odebírat. Pro rychlé vysunutí lišty s přepínači stačí táhnout dvěma prsty shora displeje namísto jednoho. Pokud vás bude nějaká aplikace otravovat nechtěnými notifikacemi, můžete jí to v nastavení zakázat. Nastavit můžete i skrytí oznámení na stavovém řádku po jejich prvním zobrazení.

Systém stále umí takzvané miniaplikace neboli malé plovoucí okénka přes rozhraní. Při přepínání aplikací se vám zobrazí jejich seznam. V základu jich zde nalezneme pouze pár, další lze však doinstalovat z Obchodu Play. Těchto miniaplikací můžete mít otevřeno maximálně pět najednou.

Screenshot_2014-10-24-12-15-01 Screenshot_2014-10-24-12-15-38 Screenshot_2014-10-25-11-59-10

Novinkou u Xperií je aplikace s názvem Lifelog. Ta nabízí populární funkci počítání kroků a nejen to. Zaznamenává totiž veškerou vaši aktivitu, a to jak fyzickou, tak i co na telefonu děláte. Kroky jsou počítány na základě údajů z akcelerometru a gyroskopu a jejich měření se mi zdálo poměrně přesné. Lifelog dokáže také určit, kolik času jste strávili cestou dopravním prostředkem, a i to překvapivě odpovídalo realitě.

Výrobce integroval zajímavé gesto pro přijímání hovorů. Pro jeho přijetí totiž stačí telefon přiložit k uchu, ke ztišení položit telefon vzhůru nohama a pro odmítnutí jím zatřepat. Na vestavěné klávesnici se píše velmi dobře. K dispozici je psaní tažením a za některými slovy vám rovnou nabízí adekvátní smajlík. Třeba po slově „jedno“ rovnou nabízí smajlík piva. Služba my Xperia umožňuje vyhledat či zamknout vaši Xperii na dálku.

Nakonec nesmím opomenout jednu povedenou vychytávku, kterou je možnost nahrávat obrazovku. To funguje naprosto bez sekání, a to i při nahrávání her. Při záznamu je nahráván zvuk z mikrofonu a můžete si do okénka přidat i obraz z přední kamerky. Nastavit jde také kvalita a režim na výšku nebo na šířku. Ukázku vidíte výše.

Multimédia

Na čelní straně telefonu jsou umístěny stereo reproduktory, které hrají výborně. Pro jejich ještě lepší zvukový výstup se v nastavení nachází funkce S-Force Front Surround, která zajišťuje realistickou produkci prostorového zvuku. K přehrávání hudby je určen přehrávač WALKMAN. Byla integrována i další rozšíření zvuku. Pro základní vylepšení je zde ClearAudio+, ekvalizér a nalezneme tady i technologii High-Res Audio, která snižuje zkreslení a šum skladeb. Potěší také možnost nastavit citlivost mikrofonu.

Screenshot_2014-10-25-12-02-55 Screenshot_2014-10-25-12-03-03 Screenshot_2014-10-25-12-03-31

Zaujala mě nová aplikace Movie Creator. Jak z názvu vyplývá, jedná se o editor videa. Ten ale zvládá jen oříznout, a nebo zpomalit video. Jeho zajímavou funkcí je však vytváření automatických videí z vašich fotek. Každé večer si pro vás telefon připraví krátké video se shrnutím vaše dne nebo týdne. Jak takový klip vypadá, se můžete podívat níže.

Screenshot_2014-10-12-15-03-01 Screenshot_2014-10-24-12-16-27 Screenshot_2014-10-24-12-17-54

Další zajímavou aplikací jsou Filmy, což je taková vaše knihovna filmů a seriálů. Díky službě Gracenote získá každý film obal a popisek z internetu. Při využití možnosti DLNA můžete streamovat obsah například do své televize. Album fotografií je pěkně zpracované, výchozí matice fotek lze oddalovat a přibližovat gestem pinch-to-zoom. Vaše fotky jdou potom zobrazit jak na mapě, tak i na zeměkouli. V galerii je samozřejmě možnost zobrazit alba z Facebooku a Picasy. Trochu bych pak zkritizoval pomalejší načítání fotografií, zvláště těch vyfocených v rozlišení dvacet megapixelů.

Fotoaparát

Fotoaparát má již od loňských modelů Xperia Z1 rozlišení 20,7 MPx, a tak se může zdát, že se od té doby nezměnil. Není tomu tak a v porovnání s předchůdcem v podobě Z1 Compact fotí novinka o trochu lépe a dočkali jsme se také nových funkcí. Senzor s názvem Exmor RS se nově chlubí větším senzorem než obvykle, dále stabilizací SteadyShot a nejvyšší hodnotou ISO ze všech smartphonů na trhu. Již u Xperie Z2 jsme se setkali s nahráváním 4K videí a tato vlastnost přichází i na tento menší model.

DSC_0024 DSC_0376 DSC_0428 DSC_0107

DSC_0417 DSC_0315 DSC_0295 DSC_0070

Jak tyto novinky fungují v praxi a jak to vlastně fotí? Musím říct, že velmi dobře. Měl jsem možnost porovnat fotoaparát Z3 Compact právě s předchůdcem a fotky jsou ostřejší, mají méně šumu a věrnější barvy. Výsledné fotografie jsou nadprůměrné, navzdory tomu to stále není dokonalé a za šera obsahují nějaký ten šum. Pokud si ale s nastavením vyhrajete, získáte opravdu pěkné snímky. Vestavěná stabilizace SteadyShot funguje překvapivě dobře a výsledky se blíží videím natočených aplikací HyperLapse.

DSC_0514 DSC_0235

Hodnota ISO lze manuálně nastavit nejvýše na 3200, v režimu Super Auto však umí zařízení použít i hodnotu 12800. Jak takovéto snímky vypadají, můžete vidět níže. Ačkoli nejsou úplně kvalitní, musím upozornit, že byla naprostá tma a jiné telefony by zachytily jen černou plochu. Nahrávání videí ve 4K funguje bez problémů, pro přehrávání videoklipů v takovémto rozlišení ale nemám adekvátní monitor a většina lidí taktéž ne. Takže mi tato funkce přijde tak trochu zbytečná na dnešní dobu. Mnohem užitečnější je nahrávání videa ve FullHD při 60 snímcích za sekundu, což Xperie zvládá s přehledem.

DSC_0533 DSC_0449

Sony v telefonu nabízí opravdu mnoho režimů. Jako výchozí je nastavený režim Super Auto, který vše nastaví za vás. Ačkoli má snímač rozlišení 20,7 MPx, tato automatika umožňuje použít maximálně 8 MPx. Za menší mínus považuji fakt, že pokud si fotoaparát nastavíte dle svého gusta v manuálním režimu, stejně bude z uzamčené obrazovky vždy startovat do režimu Super Auto. Z dalších režimů zařízení disponuje Timeshift videem, což jsou slow-motion videa v rozlišení 720 p. Dále zde máme fotografie se zvukovým záznamem, kreativní efekty a živé vysílání na YouTube.

Režim rozostřené pozadí dokáže efektně rozmazat pozadí. S Efekty AR a Zábava s rozšířenou realitou si užijete vskutku spoustu zábavy. Zatímco efekty AR jsme již dříve viděli u Xperií, druhý režim je novinka. První jmenovaný dokáže promítat skrze displej třeba dinosaura nebo rybičky, druhý z vás udělá třeba mimozemšťany. Nebo si můžete na nebe promítnout planety či nechat na hlavu spadnout kyblík s vodou. Možností je dost a další rozšíření lze stáhnout z obchodu Play.

20141009_174949 AR_EFFECT_20141024124210

Zhodnocení

Sony Xperia Z3 Compact je dnes asi to nejlepší, co si můžete koupit. Minimálně, pokud hledáte smartphone s menší úhlopříčkou, a ne nějaké pádlo. V Sony to zřejmě moc dobře ví a za smartphone si nechávají náležitě zaplatit. Cena se pohybuje kolem 15 tisíc korun. Vzhledem k výbavě je ale adekvátní, jelikož telefonu nic nechybí a vše funguje naprosto skvěle. Z3 Compact je jeden z mála telefonů, které se mi po třítýdenním testování opravdu nechtělo vracet. Nejvíce bych u tohoto telefonu pochválil výdrž baterie. Výdrž dva dny běžného používání se zde stala realitou. Pokud hledáte špičkový telefon s větší úhlopříčku, větší brácha Xperia Z3 nabídne pravděpodobně to samé. Navzdory tomu úhlopříčka Compact modelu je podle mě dostačující a většina lidí sáhne právě po tomto. Teď již záleží jen na Sony, zda dokáže novinku dostatečně zpropagovat. S tím totiž měli dříve celkem problém.

IMG_2510

Klady

  • výdrž baterie
  • displej
  • kvalitní konstrukce
  • výborné reproduktory
  • špičková výbava v malém těle
  • optimalizace systému

Zápory

  • klouže
  • absence infraportu

alza

Za zapůjčení telefonu Sony Xperia Z3 Compact  za účelem této recenze děkujeme obchodu Alza.cz, kde jej můžete zakoupit.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

To se ty recenze kopirujou, nebo jste mimo misu?
Kdo sakra dneska potrebuje trapnej a pomalej infraport?
Co je to proboha za nevyhodu?
To je jako by jste napsali ze novy auta nemaj opratě.

Miroslav Růžička

VIP 29. 12. 2014, 13:56

Stačilo si tu recenzi přečíst a věděl byste, proč to vytýkám:
„Bohužel Sony v mobilních telefonech trochu opomíjí infraport pro ovládání domácích spotřebičů, a tak chybí i zde.“

Infraport totiž konkurence běžně má a nevyužívá se k posílání souborů, nýbrž poslouží k ovládání různých spotřebičů.

Ja jsem infraport od doby co je bluetooth nepouzil ;-). A rozhodne neni rychlejsi zapinat aplikaci nez zamcknout rovnou dalkac. A moje 3 roky stara TV uz ma aplikaci na ovladani z mobilu pres wifi, takze muzu prepinat prekazky/neprekazky.
Proste infraport je k nicenu.

Lukáš Biel

24. 6. 2015, 13:00

a již zmíněnou klimatizaci či hifi budte také ovládat přes wifi? A zdaleka ne každý má televizi, kterou lze ovládat přes wifi, kdežto přes infraport jde vše. Váš názor je hloupý

:-D „pomalej“ :-D
Infraport se uz dlouho nepouziva na prenos souboru. Slouzi k ovladani elektroniky. TV, Hi-Fi, klimatizace atd…
Uz kdyz se pred lety zacal z telefonu infraport vytracet, jsem si rikal, ze je to skoda. Ze by meli naopak zvysit jeho dosah, aby se dal pouzivat jako dalkove ovladani. A Samsung? s tim nakonec po letech zase prisel :-)

Co vim, tak se par let zpatky pouzival smysluplne uz jenom u nektrejch TV aby se uzivatel dostal do systemoveho menu a heknul TV. Jinak jak jsem psal nize mam 3 roky starou TV a mobil a muzu TV ovladat aplikaci pres Wifi, coz je vyrazne pohodlnejsi, rychlejsi a nemusim nikam mirit ;-).

Vladislav Kluska

27. 10. 2014, 15:18

Osobně mě hrozně těší, že Sony konečně udělalo bombastickou řadu telefonů (Z3 i Z3 Compact), na kterou jsem zatím nečetl ani neslyšel žádnou kritiku.

A opravdu povedená recenze.

Tomáš Valenta

27. 10. 2014, 16:02

Pro majitele Z1 Compact tento model nepřináší žádné větší novinky, sám o sobě je to ale skvělý stroj. Bohužel, jako majitel zmíněné Z1C bych do Z3C už nešel, jelikož má větší displej. Už 4,3″ mi dělaly problém, 4,6″ je pak nepřijatelné. Nicméně doporučuji jak starší, tak novější model. :)

Vladislav Kluska

27. 10. 2014, 16:04

Já mám Z1 a i když je dobrá, uvažuji o přechodu na Z3. Osobně by mi nevadil 6 palcový displej.

Tak ty už asi v budúcnosti veľa špičkových mobilov mať nebudeš … osobne si myslím, že pod 4,5″ žiadny výrobca tak kvalitný telefón do budúcnosti neurobí… Budeš rád, keď si o rok-dva kúpiš „mini“ verziu s piatimi palcami…

jaromir sladek

27. 10. 2014, 23:13

Telefon jsem koupil dceri, a myslel jsem ze ji ho budu trochu zavidet ( mam uz letity Samsung note 2), ale pri primem srovnani ma Samsung minimalne o tridu lepsi display, ten Sony je paradoxne oproti super amoledu velice prepaleny a pusobi lacinym dojmem. Vydr telefonu se nepotvrdila, 3 x hovor cca celkem 6-7 minut, 20 minut internet, a vecer zbyva 25%. Pred mym samsungem jsem mel Sony xperia S, ktery „vynikal“ stejnymi vlastnostmi, proto sel rychle z domu. Zda se, ze se Sony moc nepoucilo. Skoda

Vladislav Kluska

28. 10. 2014, 2:17

Tak Sony nemívalo vždy úplně špičkové displeje, sám to u Z1 vidím, že má dost, dost velké rezervy – proto by mě zajímalo přímé srovnání s Z3 a ostatními jiných výrobců. Z3 už by měla mít IPS a to je oproti LCD, které mám já, velkej rozdíl.
Celkově se ale TOP telefonům od Sony Samsung fakt rovnat nemůže… už jenom plynulostí systému a tím, že ten od Sony alespoň je z větší části Android, ne balast od Korejců, kteří by si mohli už konečně najmout designéry (můj názor, nerad bych rozpoutal nějaký flame).

jaromir sladek

28. 10. 2014, 8:47

Ano, v tom mate pravdu, Sony ma opravdu vyladeny system a beha velice svizne, take design je vynikajici, Sony melo u svych vyrobku vzdy spickovy design. Zato designeri Samsungu jsou ostudou teto spolecnosti, stejne jako jejich softwarovi inzenyri. Pred nedavnem jsem kupoval tablet galaxy s 8.4 a pres obrovsky hardwarovy vykon dost laguje, ale ten display, ten rozhodl.

Mrknete aktualne na Alfu, ta se jim dost povedla (nemit malou baterku ;-) ).

Mrknete aktualne na Alfu, ta se jim po strance designu opravdu povedla. Jo a plynulost systemu je naprosto bombasticka!! Overil jsem si zive v obchode.

Vladislav Kluska

15. 12. 2014, 8:50

Nějak nemůžu souhlasit… Sice je to krok dopředu, ale jen kovový rámeček dobrý telefon nedělá. A systém je pořád stejný, ten Samsung těžko změní.

Takhle rychle chovani nema ani Z3 comapct. Uz 2 tydny beham po obchodech, takze vim o cem mluvim. Nezkousim nejake slozite kombinace aplikaci, ale treba v menu prejeti mezi obrazovkama je tak rychly, ze jsem valil oci. Neco takoveho jsem si podposud prestavoval ze bych chtel a ono uz je to mozny ;-). Displej je taky krasnej.
Pravda, standardne jsou u Z3 nejaky grafiky serepeticky co se porad hejbou, takze to menu muze byt pomalejsi kvuli tomu. Pripadne kvuli tomu, ze vetsina vyrobcu pouziva nejake efekty, ktere to ale jenom brzdi.
Hlavne by me zajimalo jak je to s tou baterii, protoze pokud ma baterku 2600 a vydrzi stejne jako ostatni, tak to je spatny.

Kdyz nectes kritiku, tak to je chyba u toho kdo pise recenze. Vzdycky je neco co se da vypichnout jako horsi vlastnost oproti jinym, protoze kazdej mobil je zamerenej na neco jinyho a nemuze umet vsechno.
Me osobne v obchode prislo, ze telefon vypada trochu baculate (i kdzy min nez Z1).
Dalsi co je vaha 126g je oproti memu staremu mobilu to je hrosi (SGS2 116 g). Jo jsou to jenom drobnosti, ale po 3 tydnech testovani bych urcite na neco narazil.

Vladislav Kluska

15. 12. 2014, 8:58

Z1 má 170 g, takže Z3 tak moc hroší není, i když je fakt, že baculatější naopak vypadá (oproti Z1, kterou mám rok)… A snést se to dá, prostě daň za kov, – tohle je už ale celkem dost subjektivní názor. A kritiku čtu, nevím, co takhle narážka má znamenat.
Každopádně TOP smartphony by měly umět všechno, od toho to jsou vlajkové lodě.

Psal jsem ze kdyz nectes zadnou kritiku v recenzi, ze je to chyba toho kdo ji pise. Me osobne prijde ze na kazdem telefonu se da neco najit.
Myslim to tak:
Nekdo napise ze telefon je tezky oproti jeho mobilu – ty si na to potom pri nakupu das pozor a zhodnotis, jestli tobe to vadi/nevadi
Napise ze displej ma slabe podsviceni atp…
– Sam pises, ze vlajkove lodi maji blizko k dokonalosti. Pak se tedy pozna dobra recenze ze autor naznaci ze nekomu neco mensiho muze vadit.
Samozrejme pokud telefon nema nejake vyraznejsi chyby na prvni pohled.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat