Samsung vytvořil flexibilní a rolovací baterie pro wearable zařízení

Samsung vytvořil flexibilní a rolovací baterie pro wearable zařízení
2014-10-18T11:45:04+02:00
• 18. 10. 2014

Wearable zařízení se do všech konců světa ještě nedostala, ale většina lidí, kteří pracují s high-technologií věří, že právě nositelná zařízení jsou budoucnost. S touto myšlenkou se zabývala firma Samsung a ukázala na právě probíhající výstavě – InterBattery 2014, obrovskou novinku.

Flexible-battery-Samsung-SDI-Tizen-Indonesia-1

Tou je flexibilní baterie, která pomůže wearable zařízením s větší baterií, například v pásku chytrých hodinek. Bohužel mnoho detailů o těchto bateriích není známo. Nevíme ani, jaké materiály či konstrukční řešení jsou využity k jejímu vytvoření, ale Samsung uvádí, že i když baterii přeložíte napůl či ji srolujete jako papír, baterie bude stále fungovat.

Jediné, co nás trápí, je to, že tyto baterie jsou stále považovány za výzkumný projekt, což znamená, že nejsou ještě připraveny pro masy zařízení. Divize pro vývoj a výzkum má zřejmě v úmyslu vrátit tento projekt zpátky do laboratoře, kde budou pracovat na zvýšení spolehlivostí těchto baterií. Tímto výrokem Samsung poukázal na to, že baterie nebudou komerčně dostupné ještě dalších pár let.

Flexible-battery-Samsung-SDI-Tizen-Indonesia-2

Tyto baterie nejsou však jediný výzkumný projekt, který Samsung na výstavě představil. Ukázali také miniaturní baterii s rozměry 20 x 3.6 mm, která se může pochlubit 10 mAh. Tyto baterie jsou také navržené pro nositelná zařízení.

Zdroj: cultofandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat