Otočit, převrátit nebo odpojit: Zařízení 2v1 přinášejí obrovskou variabilitu

Otočit, převrátit nebo odpojit: Zařízení 2v1 přinášejí obrovskou variabilitu
2014-10-17T12:30:32+02:00
• 17. 10. 2014

Zařízení 2v1 dokážou fungovat jako notebook i tablet najednou. Na cestách si tak můžete užívat kompaktního tabletu, který je lehký a má dlouhou výdrž baterie. Když ale budete potřebovat pracovat, je hned k dispozici plnohodnotná klávesnice s touchpadem. Možnosti variability jsou zkrátka obrovské.

Zařízení 2v1 se dají podle konstrukce rozdělit do dvou základních kategorií. Tu první tvoří hybridy vypadající jako počítačový tablet. Díky speciálním dokovacím konektorům, které jsou umístěny zpravidla na spodní straně, se pak dají k těmto strojům připojit klasické klávesnice.

Hlavní výhoda je samozřejmě v otázce mobility. Ve chvíli, kdy nepotřebujete psát na klávesnici, ji jednoduše odpojíte. Samotný tablet je pak citelně lehčí a skladnější, což oceníte především na cestách. Není výjimkou, že do základny s klávesnicí výrobci ukrývají další akumulátory. K čemu je to dobré? Když bude tabletu docházet šťáva, stačí připojit klávesnici a můžete pokračovat v rozdělané práci. Výhoda klávesnice tedy nemusí spočívat pouze v pohodlnějším psaní a ovládání celého počítače, ale také v prodloužené výdrži.

K nerozeznání od notebooku

Druhá kategorie je pak na první pohled k nerozeznání od klasických notebooků, displej u těchto hybridů totiž nelze oddělit. Ve srovnání s notebooky však mají tyto přístroje upravenou konstrukci. Panty držící displej je možné otáčet daleko více, často klidně i o 360°. Variabilita takových strojů je pak obrovská, zařízení 2v1 je totiž díky tomu možné používat v několika různých režimech.

Tím prvním je samozřejmě režim notebooku. Jediným pohybem jej pak snadno proměníte v tablet. Další dvě možnosti jsou stojánek nebo stan. Stojánek je ideální volbou pro prohlížení obrázků nebo sledování filmů, režim stan je vhodný například pro hraní her nebo videochat.

Nutno podotknout, že v posledních letech zapracovali výrobci také na variabilitě hybridů s odpojitelným displejem. Na trhu jsou tak k dostání modely, které dokážou pracovat ve stejných režimech, jaké nabízí modely s pevně přidělanou klávesnicí. To díky tomu, že je displej možné připojit k základně také obráceně, tzn. displejem jakoby ven.

Dvě zařízení za cenu jednoho

Výběr zařízení 2v1 je opravdu obrovský. Na CZC.cz je možné aktuálně zakoupit na 200 různých hybridů, ceny nejlevnějších modelů přitom startují už okolo 6000 Kč, což odpovídá sumě, kterou byste zaplatili za obyčejný notebook. Až do konce října navíc k vybraným zařízením 2v1 získáte u CZC.cz poukaz v hodnotě 1 000 Kč na další nákup. Pro další informace o této akci navštivte web 2v1.czc.cz.

01

ASUS Transformer Book Trio

ASUS Transformer Book Trio je jedním z nejuniverzálnějších hybridů vůbec. Kromě tabletu a notebooku totiž dokáže fungovat jako klasický stolní počítač. Stačí ke klávesnici připojit externí monitor, který navíc nyní získáte u CZC.cz zdarma, a tablet může používat další člen domácnosti. Výkonu má stroj na rozdávání, pracuje s dvoujádrovým procesorem Intel Core i7-4500U s taktem až 3 GHz, 6 GB operační paměti, 16GB SSD a 500GB pevným diskem. Dále je k dispozici 11,6palcový displej s Full HD rozlišením.

02

Lenovo IdeaPad Flex 10

Především nízkou cenou láká Lenovo IdeaPad Flex 10. Jeho výkon je i přesto poměrně slušný, což je zásluha čtyřjádrového procesoru Intel Pentium N3520 s frekvencí až 2,42 GHz a 4 GB operační paměti. 10,1palcový HD displej pak IdeaPad Flex 10 předurčuje k použití na cestách, rozměry tohoto modelu jsou totiž vskutku kompaktní. Monitor je s klávesnicí spojen napevno, otočit jej je však možné tak, že slouží jako podstavec.

03

Acer Aspire Switch 10

Acer Aspire Switch 10 jasně ukazuje, jak praktická může u hybridů být dokovací stanice. Kromě klávesnice a touchpadu totiž v sobě ukrývá ještě 500GB pevný disk, který rozšíří 64GB SSD jednotku uvnitř tabletu. O nedostatek úložného prostoru se tak rozhodně obávat nemusíte. Stroj, který je osazen čtyřjádrovým procesorem Intel Atom Z3735F s frekvencí až 1,83 GHz a 2GB operační pamětí, nabídne 10,1palcový displej.

04

HP Pavilion TouchSmart 11

Především na něžnější pohlaví cílí HP Pavilion TouchSmart 11. Nabízí se totiž mimo jiné i v atraktivním červeném provedení. Navíc je díky 11,6palcovému dotykovému displeji, který je možné otáčet o 360°, poměrně kompaktní. Snadno se tak vejde i do dámské kabelky. Pracovní tempo udává čtyřjádrový procesor Intel Pentium N3520 s frekvencí až 2,42 GHz, 4GB operační paměť a integrovaná grafika Intel HD. Velikost úložného prostoru dosahuje 500 GB.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat