NPD DisplaySearch určil výrobní cenu Apple Watch

NPD DisplaySearch určil výrobní cenu Apple Watch
2014-10-06T17:29:38+02:00
• 2. 10. 2014
2

Během oficiálního představení se společnost Apple příliš nezaobírala hlavními specifikacemi hodinek Watch, což nenechali bez povšimnutí analytici z NPD DisplaySearch. Ti se především zaměřili na nejdůležitější prvek celého zařízení, kterým je displej. Velmi dlouho se spekulovalo nad nasazením safírového skla a až první chytré hodinky ve dvou velikostních provedení jej konečně mají.

AplWatch-Hero-Tumble-PRINT_verge_super_wide

Oba displeje mají rozlišení 240 x 320 pixelů, ale menší verze má 1,3palcový displej s hustotou pixelů 299 PPI a větší 1,5palcový displej dosahuje na 261 PPI. Dále je založen na technologii flexibilního AMOLEDu vycházející z plastového substrátu. O jeho výrobu se postarala společnost LG. Zatímco safírové sklo dodalo GT Advanced. Cenovka celého displeje včetně nákladů na pracovní sílu byla u větší varianty vyčíslena přesně na 27,41 dolarů (tj. cca 594 Kč bez daně).

Z toho vnitřní část přišla na 7,86 dolarů (tj. cca 170 Kč) a safírové sklíčko 19,55 dolarů (tj. cca 424 Kč). Za vyšší cenou obou částí s největší pravděpodobností stojí fakt, že Apple má smlouvu pouze s jedinými dodavatelem. Nicméně zároveň u Apple Watch bylo poprvé použito spojení flexibilního AMOLED displeje se safírovým sklem. Oficiální prodej odstartuje začátkem příštího roku za cenu 349 dolarů (tj. cca 7 568 Kč).

Zdroj: gforgames.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Ako moze mat vacsi display s rovnakym rozlisenim vacsie PPI?

Přemysl Vaculík

VIP 2. 10. 2014, 12:48

Díky, došlo k záměně. Opraveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat