Avast se pouští do úspory energie – Battery Saver aktualizováno, exkluzivně

Avast se pouští do úspory energie – Battery Saver [aktualizováno, exkluzivně]
2014-10-30T09:30:46+02:00
• 30. 10. 2014
2

Společnost Avast je pro vás známá především díky svému antiviru, který si získal milióny uživatelů po celém světě. Tato společnost nezůstal pozadu ani na mobilních zařízeních, přičemž má svůj antivir i pro Android. Nedávno dokonce koupila jedno z největších vývojářských studií v České republice – Inmite. V příštím týdnu se dočkáme novinky v podobě aplikace, která je zcela zdarma. Jejím úkolem bude chytře šetřit vaši baterii. My jsme pro vás získali exkluzivní přístup k aplikaci již teď, proto vám trochu přiblížím, jak celá aplikace vypadá a funguje. Jmenuje se Battery Saver.

2-2000px_Avast_2010_Logo

V prvé řadě musím poukázat na vzhled aplikace, který se velmi povedl a používání je velmi pohodlné. Při prvním spuštění vás přivítá úvodní obrazovka s textem, co je úkolem aplikace, v dalším okně uvidíte tlačítko „Spustit“ učení.  V následujících třech dnech bude Battery Saver sledovat vaši aktivitu, dle které následně určí parametry pro chytré šetření baterie. Po proklikání se textem uvidíte ve vrchní části obrazovky graf, který zobrazuje odhadovanou dobu výdrže, přičemž jsou zobrazena i procenta aktuálního nabití akumulátoru. Ve spodní části obrazovky nalezneme tzv. profily šetření, které se nastavují individuálně dle situace, základní profily jsou „běžný“ a „nouzový“.

DFG_2014-10-24-21-43-58 DFG_2014-10-24-21-43-56 DFG_2014-10-24-21-44-01

Během tří dnů používání by měla být aplikace dostatečně naučena, jak zařízení používáte, a mělo by dojít k automatickému nastavení a aktivování profilů. Velkou výhodou je možnost profil upravit dle svých představ, aniž byste automatické učení potřebovali. V profilu se dají upravit tyto položky: jméno profilu, Wi-Fi, datové přenosy, data na pozadí, bluetooth, vibrace při vyzvánění, režim spánku, jas displeje a poloha.

DFG_2014-10-24-21-50-17 DFG_2014-10-24-21-50-15 DFG_2014-10-24-22-00-48

Jakmile se Battery Saver naučí profil, dojde k zobrazení malé tabulky, kde si můžete dodatečně uzpůsobit nastavení dle svých představ. Battery Saver vyjde pro Android přesně 29. října 2014.

Aplikaci si již můžete stáhnout z Obchodu Play

logo-app Avast Battery Saver AVAST Software Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Hmm, pripomina mi to spis tasker nebo llama akorat v grafickem kabatku.

Lukáš Marek

25. 10. 2014, 11:54

Vypadá to zajímavě. Rozhodně se mi něco takového bude hodit.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat