Microsoft Band – první chytrý náramek z Redmondu

Microsoft Band – první chytrý náramek z Redmondu
2014-10-30T08:29:13+02:00
• 30. 10. 2014
1

Google si již nějakou dobu pohrává s chytrými hodinkami, Apple plánuje svůj vstup na tento trh a Microsoft  zatím jen vyčkával. Ovšem dnešním dnem se to mění a gigant z Redmondu oficiálně představil své první chytré nositelné zařízení. Konkrétně se jedná o náramek Microsoft Band, který je určen zejména pro sportovně naladěné uživatele.

Microsoft_Band_Hero_2-2040.0

Mohli bychom si myslet, že novinka bude podporovat jen Windows Phone, ale není tomu tak. Microsoft Band bude spolupracovat i s Androidem a iOS. Kvůli tomu byly také vydány aplikace pro synchronizaci.

Microsoft slibuje u náramku dvoudenní výdrž při běžném používání a dodává, že dokáže pracovat kontinuálně 24 hodin. Těchto výsledků má dosahovat díky dvěma bateriím po okrajích, které mají 100 mAh (každá). Dotykový displej má úhlopříčku 1,4 palce s rozlišením 320 x 106 pixelů – jedná se o TFT panel.

V oblasti konektivity najdeme Bluetooth 4.0 a také GPS, tudíž náramek nebude muset čerpat informace o poloze ze smartphonu. Samozřejmě nechybí odolnost proti vodě a prachu. Samotné zařízení disponuje deseti senzory, mezi kterými najdeme akcelerometr, gyroskop, senzor srdečního tepu, senzor okolního osvětlení, UV senzor, galvanický senzor a několik dalších.

Zařízení zvládne kromě zaznamenávání aktivit také zobrazovat notifikace, případně je zde možnost napojení a spolupráce s Cortanou (hlasová asistentka). Není známo, jestli bude na této úrovni spolupracovat se Siri nebo Google Now.

Microsoft_Band_Exploder-2040.0

Mezi partnery u tohoto výrobku najdeme společnosti Jawbone, MapMyFitness, MyFitnessPal a Runkeeper. Současně byla vydána služba HealthVault, kde lze sledovat své sportovní výkony. Později Microsoft vydá u vývojářský balíček, tudíž bude k dispozici více aplikací a možností. V tuto chvíli se Microsoft Band začíná prodávat v Microsoft Store (online i kamenné) za cenu 199 dolarů. Další dostupnost není známa.

Zdroj: anandtech.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Ladislav

30. 10. 2014, 9:15

A co ta orientace displeje?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat