5 aplikací ze storu – novinky pro iOS 8

5 aplikací ze storu – novinky pro iOS 8
2014-10-01T15:53:23+02:00
• 1. 10. 2014

Po týdnu se vám opět hlásíme s naším pravidelným seriálem 5 aplikací ze storu. Tentokrát se zaměříme na platformu iOS. Ta se nedávno dočkala verze 8, která přináší vývojářům aplikací nové možnosti. Například systém podporuje klávesnice třetích stran, widgety v notifikační liště a také rozšířené sdílení souborů napříč aplikacemi. Pojďme se podívat na novinky využívající tyto vlastnosti.

ios8-update-apps-840x420

Litely

Tato aplikace se stejně jako ta následující integruje do Obrázků. Litely konkrétně nabízí rychlou úpravu nádechu fotografie. K dispozici je několik různých variant, přičemž je možné měnit jejich intenzitu. Pokud si Litely otevřete i mimo vestavěné obrázky, nabídne také další editační nástroje, jako je úprava jasu, kontrastu a dalších parametrů.

IMG_1413 IMG_1427

logo-app Litely Developer Zdarma iOS

Quick

Utilita Quick vám poskytne možnost rychle přidat text na obrázek. Na výběr máte ze spousty předpřipravených fontů a také lze pozměnit barvu samotného textu. Samozřejmostí je pak i změna velikosti textu gestem pinch to zoom a jeho posunuvání. Quick je opravdu jednoduchý a rychlý nástroj pro přidání textu.

 IMG_1411 IMG_1416

logo-app Quick — add text to photos fast Developer Zdarma iOS

1Password

Tato aplikace využívá senzoru otisku prstů TouchID, ke kterému mají v iOS 8 přístup i aplikace třetích stran. Díky 1Password si již nemusíte pamatovat hesla pro přihlášení na webovým stránkách. Na té totiž stačí zvolit v menu aplikace 1Password, ta po oveření TouchID vyplní vaše jméno a heslo a je hotovo.

IMG_1426 IMG_1431

logo-app 1Password Developer Zdarma iOS

GIF Keyboard

Jelikož v novém iOS máte možnost si nainstalovat alternativní klávesnici, vznikla i tato vcelku šikovná aplikace. Je to jednoduše řečeno klávesnice, kde máte místo písmen animované GIFy. Svým přátelům tak můžete třeba v iMessage zasílat krátké animace. Těch je v aplikaci opravdu monoho. Rozdělené jsou pak do několika sekcí.

IMG_1430 (1) screen322x572

logo-app Tenor — GIF Keyboard Developer Zdarma iOS

Evernote

Poznámkový blok s názvem Evernote asi pravděpodobně znáte. Zmiňuji ho zde z toho důvodu, že získal významnou aktualizaci v posledních dnech. Ta integruje nové možnosti do iOS 8. Do notifikační lišty lze přidat widget se zástupci na rychlé vytvoření poznámky. Celou aplikaci lze pak uzamknout, přičemž odemykání probíhá přes senzor otisků prstů TouchID.

 IMG_1423 IMG_1424

logo-app Evernote Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat