Tronsmart Orion R28 – výkonný TV box s KitKatem

Tronsmart Orion R28 – výkonný TV box s KitKatem
2014-09-01T09:50:10+02:00
• 1. 9. 2014
1

Známý výrobce doplňků převážně k televizorům představil nejnovější přírůstek do rodiny svých zařízení. Společnost Tronsmart u novinky jako první využila procesoru založeném na nejnovější architektuře Cortex-A17, která nahrazuje současný model Cortex-A9. Čipová sada dosahuje mnohem většího výkonu při nižší spotřebě baterie a dovoluje například přehrávat videa ve 4K kvalitě. Doplněk s názvem Orion R28 má tři varianty lišící se hardwarovou výbavou.

tronsmart-orion-r28 (1)

Výkon zajišťuje čtyřjádrový procesor RK3288 od Rockchipu taktovaný na frekvenci 1,8 GHz společně s grafickým čipem Mali-T764. Toto spojení zvládá práci s videi v kvalitě 4K H.264 nebo 10bit H.265. Tři dostupné verze naleznete pod názvy Pro, Meta a Telos. Varianta Pro disponuje 2GB pamětí RAM, 8GB úložiště a WiFi podporující standardy 802.11 b/g/n. U verze Meta máte k dobru dvojnásobné 16GB úložiště a WiFi 802.11 a/b/g/n/ac. Poslední provedení Telos nebude ihned k dispozici, ale potěší 4GB paměť RAM po boku 32GB úložiště.

Novinky mají předinstalovaný systém Android ve verzi 4.4 KitKat. Celkově zařízení nabízí 3 porty k připojení USB 2.0, 1 microUSB port s podporu OTG, 1 HDMI port, ethernetový port a slot na paměťovou microSD kartu. Navíc výrobce pro vývojáře připravil první várku s 8GB paměťovou kartou zdarma, kde najdou zdrojové kódy a SDK balíček na vývoj vlastní ROM. Cena modelu Pro začíná od 79,99 dolarů (tj. cca 1 689 Kč) v internetovém obchodě Geekbuying.

tronsmart-orion-r28

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Tohle vypada moc dobre. Porad premyslim o nejake konzoli (TV box) k TV s Androidem a tohle vypada moc dobre. Znate nekdo prosim i nejake jine varianty alespon podobne vykonne?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat