Microsoft – 14 nových OEM partnerů pro Windows Phone

Microsoft – 14 nových OEM partnerů pro Windows Phone
2014-09-13T09:00:49+02:00
• 13. 9. 2014

V dnešní době je pro většinu lidí mobilní telefon s Windows Phone synonymem pro chytrý telefon řady Lumia. A není se čemu divit. Mimo telefony Lumia však nalezneme i další společnosti, které vydávají přístroje s Windows Phone.

40-cezium-pers-front-back-colors-compo-492x350

V minulých měsících Microsoft začal spolupracovat s Qualcommem na jejich programu „Reference Design Program“, kde se zapojilo právě 14 OEM partnerů pro Windows Phone. Společně mají tyto firmy nabídnout více než 22 nových zařízení s operačním systémem Windows Phone.

Microsoft na svém blogu zmínil pouze nějaké partnery. Novými výrobci budou společnosti NGM, KAZAM, BLU, YEZZ nebo ARCHOS. Většinou se tedy jedná o partnery, které nepatří mezi ty nejznámější výrobce. O nových telefonech společnosti ARCHOS jsme vás v minulých týdnech informovali. Kromě těchto partnerů jsme byli minulý měsíc svědky představení HTC One M8 s operačním systémem od redmondské společnosti.

 Thunder-340W-Silver-Brush

Windows Phone zaujímá na trhu okolo 2,69 %. Spolupráce s novými partnery  může být velmi důležitá. Rostoucí podíl na trhu by mohl být impulsem také pro vývojáře mobilních aplikací. Nespornou výhodou Windows Phone je to, že i v nižší kategorii jsou zařízení plynulá a pro běžného zákazníka také plně dostačující. Na první výsledky nových Windows Phone modelů si nicméně budeme muset počkat.

Zdroje: blogs.windows.com, ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat