Galaxy Nexus – již nedostane Android L v podání CM

Galaxy Nexus – již nedostane Android L v podání CM
2014-09-13T18:03:49+02:00
• 13. 9. 2014
1

V roce 2011 byl světu představen referenční smartphone Galaxy Nexus, který měl v základu Android ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich. Poslední oficiální verze je 4.3 Jelly Bean. Už krátce po představení Androidu 4.4 KitKat Google sdělil, že Galaxy Nexus je na konci své cesty, aspoň co se týče oficiálních aktualizací.

Galaxy Nexus

To samozřejmě nutně neznamenalo, že by se do tohoto smartphonu nedostala novější verze systému. Spásou se stala komunita, která se sdružuje kolem XDA Developers. Bohužel ani tento způsob podpory netrvá dlouho. Pro Galaxy Nexus nebude dostupná verze CyanogenModu založená na Androidu L/5.0.

Hlavním problémem je procesor od společnosti Texas Instruments. Samotný výrobce totiž před dvěma lety odešel z mobilního trhu. S tím také souvisí vydávání ovladačů pro SoC Omap, který je v Galaxy Nexusu. Přímo člen týmu kolem CyanogenMod uvedl, že je velmi obtížné udržet smartphone aktuální bez podpory výrobců. Navíc je zde nedostatek lidí, co by se starali o samotný vývoj upravené verze Androidu pro konkrétní model.

Galaxy Nexus zřejmě skončí svou cestu u Androidu 4.4 KitKat. Je zde ještě šance v podání jiných týmů, kterým by se mohlo podařit přinést nejnovější verzi Androidu pro tři roky starý smartphone.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Podle všeho se to snad bude týkat jen CDMA vereze,tzv. toro.Pro GSM (maguro) by měl CM dál vycházet,ovšem,není to potvrzené.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat