Visací zámek ovládaný pomocí smartphonu

Visací zámek ovládaný pomocí smartphonu
2014-08-22T15:41:10+02:00
• 22. 8. 2014
1

Do našich životů se čím dál více míchají smartphony, už jsme mohli vidět nejrůznější doplňky, které s nimi spolupracovaly, a mezi další se řadí visací zámek. Projekt visacího zámku byl uveřejněn na Kickstarteru a okamžitě si získal milióny fanoušků. Zámek nese název Noke a s jeho koupí již nebudete potřebovat klíč.

noke-bluetooth-lock

Zámek Noke funguje na jednoduchém principu pomocí bluetooth. Jakmile se rozhodnete, že si chcete zamknout např. své kolo, tak jednoduše zámek spárujete se svým smartphonem a o nic víc už se dále nestaráte. Ve chvíli, kdy chcete zámek odemknout, jej trochu zamáčknete, čímž se aktivuje bluetooth přenos, který zkontroluje přítomnost zařízení, které má určeno k odemknutí. Celý proces je velmi rychlý a během pár sekund máte takto jednoduše zámek odemčený.

Pokud by se někdo pokoušel zámek Noke zmáčknout a neměl by váš telefon, tak by se zámek neodemkl díky nepřítomnosti. Zámek je vodotěsný, takže se deště nezalekne. Zdrojem energie pro bluetooth je malá vyměnitelná baterie. Pokud by došlo k situaci, že své kolo zamknete a zrovna se baterie v zámku vybije, tak stále existuje možnost zámek odemknout a sice kódem, který si manuálně nacvakáte zámkem stlačením vrchní části dovnitř konstrukce. Noke bude fungovat s operačními systémy iOS a Android.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

https://www.kickstarter.com/projects/fuzdesigns/noke-the-worlds-first-bluetooth-padlock – No pokud jsem to dobře pochopil tak ten click-kód funguje jen když se vybije baterie v mobilu, stále je potřeba baterie v zámku, nebo to chápu špatně ?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat