Modifikujeme Android – další várka modulů pro Xposed (5+4 podruhé)

Modifikujeme Android – další várka modulů pro Xposed (5+4 podruhé)
2014-08-04T09:00:55+02:00
• 4. 8. 2014
4

Jelikož řadu z vás zaujala možnost upravit si svůj telefon snadno pomocí Xposed frameworku, připravili jsme si pro vás dalších 9 modulů, které vám umožní si telefon upravit nejen graficky, ale i funkčně. Dnes se podíváme na zabezpečení, lepší zobrazení informací nebo třeba LED notifikace.

Xposed-Framework-790x395

XPrivacy

Začneme modulem, pomocí kterého můžete jednoduše omezit informace, ke kterým aplikace přistupují. Jedná se v podstatě o náhradu za App Ops, která funguje na Androidu od verze 4.0.3 až po 4.4.2. Na základě zvolení kategorie informací, které chcete aplikaci odepřít, vyšle XPrivacy na daný dotaz nulovou nebo falešnou informaci. Aplikace dále poběží, jen se nedostane k pravým informacím, například ke kontaktům.
Ovládání XPrivacy je jednoduché, aplikace můžete kromě abecedního seznamu procházet podle typu dat, ke kterým mají aplikace přístup. Kromě toho, že si tato povolení můžete kdykoliv upravovat, XPrivacy vás vždy upozorní při nainstalování nové aplikace a vy můžete snadno upravit přístup aplikace k datům ještě před tím, než ji spustíte. Další možností je nastavit si šablonu oprávnění, která bude použita pro každou nově nainstalovanou aplikaci. Mimo jiné vám aplikace po spuštění nové aplikace zobrazí okno, ve kterém si podobně jako u SuperUser povolíte nebo zakážete přístup k citlivějším datům.
Pokud se vám tedy líbí nějaká aplikace, ale nelíbí se vám, k čemu všemu chce mít přístup, s XPrivacy ji okamžitě můžete „čmuchání“ omezit. Modul lze stáhnout kromě aplikace Xposed Installer i přes speciální instalátor z Google Play.

Odkaz ke stažení

Screenshot_2014-08-01-21-05-36 Screenshot_2014-08-01-21-02-06 Screenshot_2014-08-01-20-59-17 Screenshot_2014-08-01-20-38-05

logo-app [ROOT] X Privacy Installer Marcel Bokhorst Zdarma ANDROID

XToast

Modul s názvem XToast si bere na starosti úpravu tzv. Toast upozornění, tedy malých a bleskových upozornění zobrazujících se v dolní části obrazovky. Má dvě hlavní výhody. Jednak dokáže zobrazit ikonu aplikace, ze které upozornění přišlo, druhak dovoluje upravit dobu, po kterou se jednotlivé notifikace zobrazí. Vy tím získáte nejen dostatek času si upozornění přečíst, ale i zjistit,  která aplikace se vám snaží něco sdělit, což je nedostatek toast notifikací. Kromě zobrazení ikony dokáže XToast zobrazit i název aplikace. V aplikaci si vedle těchto nastavení můžete upravit i vzhled upozornění, jeho rozvržení, umístění na obrazovce nebo třeba jeho průhlednost, to vše během několika kliknutí.

Odkaz ke stažení

Screenshot_2014-08-01-21-21-53 Screenshot_2014-08-01-21-28-28 Screenshot_2014-08-01-21-28-43

Theftie

Theftie je modul, který hravě nahradí Správce Zařízení od Google, ne-li ho strčí do kapsy. Dokáže totiž komplexně zabezpečit váš telefon při ztrátě či krádeži a pomůže vám vaše zařízení dostat zpět. Aplikace funguje v kombinaci se stránkou Theftie.net, přes kterou můžete telefon uzamknout, najít jeho polohu, prozvonit ho, uložit z něj data na Google Drive nebo data smazat.  Theftie lze ovládat nejen přes prohlížeč, ale i pomocí SMS.
Pokud má aplikace pocit, že byl váš telefon odcizen (např. někdo vícekrát zadá špatný kód), vytvořít snímek zloděje, který vám následně pošle na email. Aplikace se samozřejmě umí schovat, aby ji případný zloděj neodhalil. Ve fázi příprav je i funkce, která by měla zabránit restartování telefonu do továrního nastavení. Samozřejmě nechybí podpora více zařízení. Pokud se tedy o svůj telefon bojíte, nebo ho často někde zapomínáte, zkuste Theftie.

Odkaz ke stažení

Screenshot_2014-08-01-21-31-37 Screenshot_2014-08-01-21-45-04

logo-app Theftie - Find my phone Theftie Zdarma ANDROID

Statusbar Gestures

Pokud nemáte dost všech možných gest, která vám urychlí práci s telefonem, uvítáte Statusbar Gestures, které přináší něco trochu jiného, a to  spouštění aplikací a zkratek. Na výběr máte celkem z 5 gest, přičemž pro každé gesto si můžete navolit jednu akci. Nastavení je velmi jednoduché, přičemž pokud patříte mezi ty náročnější, můžete využít i nastavení délky jednotlivých gest. A pokud máte na svém telefonu aplikaci Halo, můžete si nastavit otevření aplikace v plovoucím okně.

Odkaz ke stažení

Screenshot_2014-08-01-21-57-25 Screenshot_2014-08-01-22-02-09

XLED

Pomocí modulu XLED si můžete nastavit upozornění pomocí LED diody, a to i u aplikací, které takové upozornění nemají. Jednoduše si můžete nastavit barvu LED diody, délku rozsvícení a zhasnutí diody, nebo můžete pro danou aplikaci světelné upozornění úplně vypnout. Nastavení pro každou aplikaci je jednoduché, s výběrem a nastavením barvy vám pomůže jednoduchý barevný prstenec a trojice posuvníků pro nastavení intenzity barvy. Pokud vám nevyhovuje výchozí doba rozsvěcení diody, můžete jednoduše nastavit výchozí délku pro všechna upozornění.

Odkaz ke stažení

Další moduly ve zkratce

DynamicAlarmIcon: Zobrazí na ikoně ve stavové liště čas dalšího budíku. Odkaz ke stažení 2

Blurred System UI:  Výňatek z modulu   Serajr Xperia™ Xposed, který rozostří vše za staženou notifikační lištou za pomocí  androidího Gaussovského rozostření. Odkaz ke stažení

Screenshot_2014-08-01-21-30-44 Screenshot_2014-08-01-21-30-54

Snapshare: Umožní vám přes Snapchat posílat i obrázky a videa uložená v paměti telefonu. Odkaz ke stažení

Whatsapp Mods: Umí odstranit tlačítka fotoaparátu a mikrofonu z okna konverzace a umožní se z něj vrátit do seznamu kontaktů. Odkaz ke stažení

after-no-camera-no-voice       after-no-voice

Pokud je nějaký modul, o kterém byste chtěli vědět více, nebo se o něj chtěli podělit s ostatními, napište nám jeho název do komentářů nebo na michal.cisarovsky@dotekomanie.cz.

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Michal Císařovský

Student ČZU v Praze, který se zajímá o vše kolem Androidu, především o aplikace. Rád zkouší nové komunitní ROM a především se neustále zabývá grafickými úpravami svého telefonu. Jeho nejoblíbenější modelovou řadou jsou Xperie. Mezi jeho další záliby patří fotografování, hudba a divadlo.

Komentáře

Chlapi to byla konstruktivní kritika. Jinde jsou za to rádi, když mají zpětnou vazbu a můžou se díky ní zlepšovat. Chytrému napověz, hloupého kop…
Jo Martine, nevím všechno, nejsem super vševěd jako ty.
a nesmí chybět smajlík nakonec, aby to nevypadalo, že se nemáme rádi ;-)

Martin Smola

6. 8. 2014, 15:21

To Booczech: tak pokud nevis, o co jde, nema pro tebe vubec smysl cist dal, nez po nadpis :)

A co takhle na začátku napsat o co de, případně hodit odkaz na předchozí článek.

Tomáš Heřman

5. 8. 2014, 12:59

A co takhle zbytečně neremcat a zkusit napsat něco sám ;-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat