Kyocera Brigadier – první telefon se safírovým sklem oficiálně

Kyocera Brigadier – první telefon se safírovým sklem [oficiálně]
2014-08-06T07:50:46+02:00
• 6. 8. 2014
1

Čekání na první chytrý telefon chráněný safírovým sklem je u konce. První zařízení od luxusních výrobců, jako je například Vertu nebo Gresso, samozřejmě naleznete již nějakou dobu v prodeji, ale jejich prodejní cena není dostupná pro běžné uživatele. O novinku zapadající do střední třídy se tentokrát zasloužila společnost Kyocera, která model s názvem Brigadier připravila pro amerického operátora Verizon Wireless.

Kyocera-Brigadier

Od pohledu musí být každému jasné, že telefon bude zapadat mezi odolné. Jeho čelo zabírá 4,5palcový displej s HD rozlišením. Hardwarovou stránku zastupuje čtyřjádrový procesor Snapdragon 400 od Qualcommu taktovaný na frekvenci 1,4 GHz a 2GB operační paměť RAM. Úložiště pojme až 16 GB dat, přičemž rozšíření zajišťuje slot na paměťovou microSD kartu. Záda vyplňuje 8megapixelový fotoaparát s přisvětlovací LED diodou a nevyjímatelná 3 100mAh baterie.

Softwarovou stránku obstarává systém Android ve verzi 4.4 KitKat. Mezi ostatní specifikace lze zařadit přední 2MPx kamerku či podporu sítí 4. generace. Celková odolnost splňuje dvě certifikace, IP68 a MIL-STD 810G. Prodejní cena bez jakékoliv dotace začíná na 399,99 dolarech (tj. cca 8 246 Kč bez daně).

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Michal Šnajdr

9. 11. 2014, 8:17

dobrý den, dá se výše uvedený mobil (Kyocera Brigadier) sehnat v EU? Zatím jsem ho našel jen na Amazonu ale bohužel telefon nedodává do EU a navíc je prý blokovaný pro Verizon. Díky za odpověď

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat