Apple vydal iOS 8 beta 5

Apple vydal iOS 8 beta 5
2014-08-05T13:39:04+02:00
• 5. 8. 2014

Apple již dodržuje pravidelný cyklus vydávání nových betaverzí a tak tu máme po čtrnácti dnech v pořadí už pátou betaverzi nadcházejícího operačního systému iOS s číslovkou 8. Ta přináší novinky v oblasti aplikace Health a drobné úpravy napříč celým systémem. Žádné velké změny se pravděpodobně již nedočkáme, systém pomalu ale jistě míří blíž a blíž k samotnému vydání.

img_9308 screen-shot-2014-08-04-at-10-47-07-am fullsizerender

Aplikace Health nyní dokáže shromažďovat data spirometrie. Pozměněno zde bylo pár ikonek a možnost exportovat data. V nastavení pod položkou soukromí také přibyla možnost regulovat dostupnost těchto zdravotní dat pro další aplikace. Uložené fotografie z úložiště iCloud Photo lze nyní buď stahovat v originální velikosti nebo zmenšené na velikost displeje iPhonu. To zajisté ušetří trochu místa. Klávesnice po podržení přepínání jazyka nabízí možnost vypnout QuickType a není tak nutné chodit do nastavení.

screen-shot-2014-08-04-at-10-34-04-am img_0153

Úložiště iCloud Drive, Backup a Keychain mají v nastavení novou ikonku. Volání přes WiFi sítě bude indikováno nápisem WiFi vedle názvu operátora. No a nakonec po aktivaci funkce Continuity (posílání SMS zpráv a uskutečňování hovorů z Macu a iPadu) je nutné tuto akci potvrdit na iPhonu.

Finální verze iOS 8 se dočkáme zhruba v polovině září po představení nového iPhonu 6. Do té doby Apple pravděpodobně stihne vydat ještě jednu nebo dvě betaverze a poté ještě verze Golden Master, což jsou již kandidáti na vydání.

Zdroje: macrumors.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat