Wear Mini Launcher – první svého druhu pro Android Wear

Wear Mini Launcher – první svého druhu pro Android Wear
2014-07-13T08:40:48+02:00
• 13. 7. 2014

Google na letošní vývojářské konferenci oficiálně uvedl dva modely chytrých hodinek s novým systémem Android Wear. Bohužel se u nás LG G Watch a Samsung Gear Live neprodávají. Pokud byste si je chtěli pořídit, musíte jednoduše zamířit do zahraničních obchodů. I tak se budete potýkat s jedním menším problémem. Funkčnost je pro nás omezena, jelikož není v plném rozsahu podporována čeština.

V tuto chvíli se začínají objevovat první aplikace, které jsou uzpůsobeny pro Android Wear. Google dokonce vytvořil speciální sekci v Obchodě Play pro tento systém.

Bylo jen otázkou času, kdy vývojáři začnou tvořit aplikace, které upraví nebo doplní samotnou funkcionalitu systému. Dočkali jsme Wear Mini Launcheru, který v podstatě nabízí další způsob spouštění aplikací. Do této chvíle jste měli dva způsoby. V prvním případě jste mohli vyslovit, co se má spustit. V druhém jste museli sjet na konec seznamu do možností, až pak jste mohli vybrat aplikaci. Rozhodně se nejedná o rychlou možnost.

nexusae0_3332 nexusae0_11-24

Wear Mini Launcher nabízí třetí způsob přístupu k obsahu. Vytváří zkratku v podobě gesta – stačí prstem táhnout z levého horního okraje displeje. Následně se vám zobrazí všechny aplikace, které máte nainstalovány v Androidu Wear.

nexusae0_large

Jedná se tak o první launcher pro nejnovější systém. Zřejmě se můžeme v budoucnu těšit na další vychytávky od vývojářů. Možná se dočkáme i komplexnějšího řešení, které by mohlo nabídnout nové/alternativní uživatelské prostředí.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat