Nokia Lumia 530 na prvním uniklém snímku

Nokia Lumia 530 na prvním uniklém snímku
2014-07-11T12:45:37+02:00
• 11. 7. 2014
1

Jeden z nejúspěšnějších modelů od společnosti Nokia asi dostane v brzké době svého nástupce. Model Lumie 520 dosahuje na nejlepší prodejní výsledky po celém světě. Nad jeho popularitou nelze pochybovat minimálně mezi telefony běžícími na platformě Windows Phone. Připravované zařízení bude muset navázat na úspěch předchozí generace, takže nemusíme očekávat ani nijak výrazné změny. Změnu nejvíce pocítí vnitřní hardwarová stránka.

Nokia Lumia 530 Nokia Lumia 530 (2)

Dva snímky telefonu z jedné čínské sociální sítě toho o sobě moc neprozrazují, ale při bližším přezkoumání si můžete všimnout toho, že v přední části například scházejí fyzická navigační tlačítka. Ta jsou nahrazena virtuálními, která přímo zahrnuje operační systém. Následně čelu také chybí snímač přední kamerky. Jestliže oživíme předchozí spekulace kolem Lumie 530,  displej má dosahovat na úhlopříčku 4,3 palce.

Otázku výkonu by měl řešit čtyřjádrový procesor Snapdragon 200 od Qualcommu společně s operační pamětí RAM o velikosti 512 MB. Po stránce softwaru samozřejmě poběží na systému Windows Phone v nejnovější verzi 8.1. Kdy Nokia s Microsoftem zmiňovaný model oficiálně představí, není prozatím známo. Nicméně se hovoří o prodejní ceně kolem 179 dolarů (tj. cca 3 612 Kč bez daně).

Zdroj: wmpoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Kagliostro Naostro

12. 7. 2014, 13:57

Pěkná cihla :) Další wmobil pro chudý.. :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat