Lenovo chce letos prodat 80 milionů telefonů

Lenovo chce letos prodat 80 milionů telefonů
2014-07-04T09:30:41+02:00
• 4. 7. 2014

Lenovu na konci loňského roku patřilo 5. místo v celosvětovém žebříčku mezi největšími výrobci chytrých telefonů. Čínského výrobce předběhla pouze čtveřice v čele se Samsungem, Applem, Huawei a LG. Společnost chce očividně udržet tuto pozici i v letošním roce, kdy plánuje uvést několik desítek zařízení. Čínská média hovoří o tom, že Lenovo během roku představí 60 různých telefonů. Při tom polovina z nich by měla podporat sítě 4. generace.

Lenovo

I když se nacházíme v druhé polovině roku, tak Lenovo již stihlo představit řadu stěžejních modelů. Za zmínku například stojí model K920 s QHD displejem nebo model A805e, který pohání 64bitový procesor Snapdragon 410 od Qualcommu. Nicméně špatná dostupnost dalších modelů způsobuje nedostatek informací v našich končinách. Na domácím trhu v Číně bychom bez pochyby mohli narazit na daleko více zařízení pro nás neznámých.

Každopádně Lenovo počítá s prodejem 80 milionů kusů chytrých telefonů v roce 2014, což ve srovnání s předchozím rokem znamená skoro zdvojnásobení prodejnosti. V roce 2013 bylo prodáno 45 milionů zařízení. Z toho jenom v samotné Číně chtějí prodat 60 milionů telefonů. Zveřejněná čísla nemají údajně zahrnovat prodeje telefonů od Motoroly, protože Lenovo stále čeká na nějaká schválení od regulačních institucí a zároveň obě společnosti mají v každém případě fungovat rozděleně.

Zdroj: digitimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat