HTC oznámilo finanční výsledky 2. čtvrtletí

HTC oznámilo finanční výsledky 2. čtvrtletí
2014-07-04T08:30:11+02:00
• 4. 7. 2014
2

Jak to již bývá zvykem, společnosti se po uplynutí jednotlivých čtvrtletí vždy chlubí svými finančními výsledky. Není tomu jinak ani letos. Své výsledky právě představilo HTC, a jak se zdá, může být prozatím spokojeno.

V prvních třech měsících tohoto roku společnost zaznamenala čistou ztrátu 62 milionů dolarů. V této zprávě však nebyly započítány prodeje HTC One M8. A tak se spekulovalo, zda se podaří společnosti dosáhnout v dalším čtvrtletí lepších čísel.

HTC-One-M8_PerRight_GunMetal

Ve 2. čtvrtletí roku 2014 HTC oznámilo tržby před zdaněním v celkové částce 92 milionu dolarů. Čistý zisk pak dosahoval hodnoty 75.5 milionu dolarů. To je pro HTC potěšující zpráva. Neznamená to však to, že může jásat. V minulém roce došlo k významnému poklesu tržeb v červenci. Zlepšení se společnost do konce dnes již uplynulého roku nedočkala. Uvidíme tak, zda se bude situace opakovat i letos, nebo jestli si HTC udrží stoupající tendenci.

Zajímavé bude zejména sledovat, zda pomohou HTC významně i další zařízení. Na světlo světa se dostávají informace o plánovaném tabletu HTC Volantis, který by měl být představen ještě koncem tohoto roku.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Miroslav Maršál

4. 7. 2014, 23:34

Rozhodně si to HTC zaslouží. Sense je velmi povedené – celková domyšlenost, rychlost, stabilita, plynulost, vše na nejvyšší úrovni. M8 je velmi povedený telefon. Škoda jen toho přešlapu v podobě 4M Ultrapixelu.
Myslím, že pokud firma začne urychleně globálně distribuovat One E8, nemusí se nějakého červencového propadu vůbec bát.

Honza Kopecký

4. 7. 2014, 8:32

Myslím si, že si to HTC zaslouží. V poslední době jejich zařízení stojí za koupi a dokonce i nadstavba Sense už je prý docela použitelná.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat