Microsoft a Canon mají licenční a patentovou dohodu

Microsoft a Canon mají licenční a patentovou dohodu
2014-07-04T09:41:49+02:00
• 4. 7. 2014

Obrovský softwarový gigant Microsoft a japonská firma Canon, která je světovým výrobcem optických přístrojů, podepsali licenční dohodu, která by měla pomoci oběma společnostem. Tato dohoda ovlivňuje širokou škálu produktů a služeb, kterou každá společnost nabízí, včetně určitého digitálního zobrazování a mobilních spotřebních výrobků.

Zatím se neobjevily konkrétní informace o předání jednotlivých patentů, ale můžeme aspoň trochu polemizovat, co by asi mohlo být prospěšné pro obě strany a jaké zařízení či služby, by mohla druhá firma potřebovat.

gsmarena_001

Microsoft by mohl pomocí patentů a softwarových znalostí Canonu vylepšit PureView technologii, kterou nedávno společně s dalšími věcmi zakoupil od Nokie. Na druhou stranu by mohl Canon představit „chytrý“ fotoaparát běžící na systému Windows Phone.

Buď dohoda bude znamenat tohle, a nebo je zde pouze proto, aby tyto dvě firmy mezi sebou neválčily, jako například známé spory Apple vs. Samsung. Doufáme, že v příštích měsících zjistíme, kvůli čemu byla dohoda sepsána a uzavřena.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat