General Electric připravuje chytré Link LED žárovky

General Electric připravuje chytré Link LED žárovky
2014-07-03T12:30:42+02:00
• 3. 7. 2014
2

General Electric chystá spustit oficiální prodej chytrých LED žárovek. Společnost v našich končinách známá především z oblasti finančnictví, jako je GE Money, chce domácnosti proměnit v chytré. Na trhu seženete již několik druhů podobných žárovek od velkých výrobců, ale prodejní cena prozatím brzdí jejich větší prodejnost. To chce změnit americký výrobce ve spojení s aplikací Wink.

GE Link LED

Chytré žárovky Link LED bude možné ovládat na dálku odkudkoli na světě včetně regulace jasu nebo možnosti naplánování, kdy přesně mají světla svítit. Žárovky mají tři provedení, přičemž každou využijete v jiných částech domu. Samozřejmostí je dlouhá životnost nebo podpora bezdrátové technologie ZigBee. Navíc propojení se všemi chytrými zařízeními v jedné domácnosti zajišťuje aplikace Wink, kterou stáhnou uživatelé systému Android a iOS.

Pokud tedy při delším cestování nechcete dávat najevo svoji nepřítomnost, chytré žárovky mohou přijít vhod. Předběžnou objednávku lze provést od začátku tohoto týdne v obchodě Home Depot za cenu v rozmezí od 15 dolarů (tj. cca 301 Kč bez daně) do necelých 50 dolarů (tj. cca 1 002 Kč). Následně oficiální prodej odstartuje až od letošního podzimu.

GE Link LED (1) GE Link LED (2)

Zdroje: genewsroom.com, genewsroom.com, genewsroom.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Ladislav Vondráček

4. 7. 2014, 10:03

Pochopil jsem správně, že mi stačí jenom žárovka? Ve startovacím balíčku mají i nějaké udělátko do zásuvky. To je k čemu?

Antonín Horňáček

4. 7. 2014, 16:23

Dobrý den, tak co jsem zjistil na internetu, tak žárovka vyžaduje WiFi, aplikaci Wink, mobilní zařízení s internetem a ZigBee Hub, což je to “udělátko“ do zásuvky.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat