Asus ZenFone 5 LTE a PadFone S oficiálně

Asus ZenFone 5 LTE a PadFone S oficiálně
2014-07-11T09:00:41+02:00
• 11. 7. 2014

Necelé dva měsíce potom, kdy začaly vycházet první informace o chystaných modelech ZenFone 5 LTE a PadFone S, došlo k jejich oficiálnímu představení. Tchajwanský výrobce jej nejprve uvolní k prodeji na domácím trhu, poté mají expandovat do celého světa. Společnost Asus tímto krokem opět rozšiřuje svoji bohatou nabídku chytrých zařízení. Obě zařízení potěší dobrou výbavou za poměrně přijatelnou cenu.

Asus-PadFone-S

Asus vybavil ZenFone 5 LTE 5palcovým HD displejem, čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 400 s frekvencí 1,2 GHz, 2GB operační pamětí RAM nebo 8megapixelovým fotoaparátem. Oproti 3G variantě jsou takřka všechny specifikace stejné, kromě výše zmíněného procesoru, který vystřídal Atom od Intelu. Ostatně jak z názvu vychází,  model bude podporovat většinu LTE sítí.

Asus-ZenFone-5-LTE Asus-ZenFone-5-LTE (1) Asus-ZenFone-5-LTE (2) Asus-ZenFone-5-LTE (3) Asus-ZenFone-5-LTE (4)

Obdobně vychází model PadFone S, u něhož došlo k mírným změnám ve srovnání s modelem PadFone X pro amerického operátora AT&T. O výkon se nově stará čtyřjádrový procesor Snapdragon 801 od Qualcommu s taktem 2,3 GHz. Zařízení je odolné vůči stříkající vodě a podporuje bezdrátové nabíjení. Ze základních specifikací stojí za zmínku 5palcový displej s Full HD rozlišením, 2GB paměť RAM, 16GB úložiště či 13MPx fotoaparát. Oba telefony vložíte do 9palcového doku.

Asus-PadFone-S (1) Asus-PadFone-S (2)

Co se týče prodejních cen, PadFone S vyjde na 9 999 tchajwanských dolarů (tj. cca 6 735 Kč bez daně) a ZenFone 5 LTE na 6 990 tchajwanských dolarů (tj. cca 4 709 Kč). V případě zájmu i o 9palcový dok počítejte s navýšením ceny o 5 000 tchajwanských dolarů (tj. cca 3 368 Kč).

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat