Steve Jobs před iPhonem stihl představit iTunes Phone

Steve Jobs před iPhonem stihl představit iTunes Phone
2014-06-10T13:00:30+02:00
• 10. 6. 2014
1

Jak se možná mnozí z vás dodnes domnívají, začátek chytrých telefonů s podporou iTunes nezačal u Applu v lednu roku 2007. Společnost Apple už tři roky nazpět vydala tiskovou zprávu, ve které informuje o spolupráci s Motorolou na vývoji nové generace mobilního telefonu. Telefon v té době nesklidil příliš velký úspěch a mohl být jedním z důvodů, proč vlastně Apple před uvedením prvního iPhonu ukončil partnerství s Motorolou.

Motorola ROKR E1 (4) Motorola ROKR E1 (2) Motorola ROKR E1 (3)

Zařízení pod názvem Motorola ROKR E1 mělo jako první na světě podporovat přenos hudby z počítačové verze iTunes do mobilního telefonu přes Bluetooth nebo USB kabel, aby uživatelé měli zakoupenou hudbu vždy při sobě. Přesněji Apple pracoval na hudební iTunes aplikaci, kterou Motorola představila u zmiňovaného modelu. Aplikaci dále masově šířila ve svých zařízeních.

Od první zmínky z července roku 2004 uběhlo více než rok a Steve Jobs jej oficiálně představil teprve v září roku 2005. Z řad médií si telefon vysloužil označení iTunes phone, který podle slov Steva Jobse nabízel iPod Shuffle přímo v telefonu či měl vestavěné stereo reproduktory na docela dobré úrovni. ROKR E1 dokonce dostal speciální tlačítko pro rychlý vstup do knihovny iTunes, kam se vtěsnalo až 100 skladeb.

Za cenu 249,99 dolarů (tj. cca 5 037 Kč) jste mohli tedy získat zařízení s 1,9palcový displejem (176 x 220 pixelů), VGA fotoaparátem a podporou microSD karet. Oficiální prodej probíhal výhradně u amerického operátora Cingular, dnes známý jako AT&T, kde byla potřeba uzavřít smlouva na dva roky.

Motorola ROKR E1

Zdroje: apple.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Tomáš Frühauf

11. 6. 2014, 19:05

Vy jste ale rychlíci… :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat