Nokia ukázala ohebné displeje

Nokia ukázala ohebné displeje
2014-06-10T11:20:12+02:00
• 10. 6. 2014
1

V současnosti najdeme na trhu dva smartphony, jež vybočují z řady díky svým zahnutým displejům. Konkrétně se jedná o modely LG G Flex a Samsung Galaxy Round. Tyto dvě společnosti soutěží mezi sebou v zcela nové kategorii smartphonů, ale zřejmě se připravuje další konkurent v podobě Nokie. Bohužel v tomto případě neexistuje prototyp smartphonu.

V San Diegu v USA se konala akademická konference zaobírající se zobrazovacími panely. Firmy Samsung i LG zde získaly nejedno ocenění. V samotném centru dění bylo množné se podívat i na prototypy dvou displejů, za kterými stojí Nokia společně se společnostmi Semiconductor Energy Laboratory (SEL) a  Advanced Film Device (AFD).

5

První z nich lze složit na polovinu a druhý prototyp dokonce poskládáte natřikrát. Mezi základními specifikacemi najdeme rozlišení 1280 x 720 pixelů, díky čemuž se dostáváme na hustotu 249 ppi. Byla použita technologie OLED a jejich úhlopříčka je 5,9 palce. V tuto chvíli vydrží ohnutí až 100 000krát.

Zatím se můžete podívat na video, v kterém je demonstrována možnost ohnutí. Jak sami uvidíte, s displeji zachází v rukavičkách. Lze usuzovat, že k finálnímu produktu v podobě phabletu má Nokia ještě daleko. I tak se jedná o celkem zajímavý pokrok.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ladislav Vondráček

11. 6. 2014, 20:35

Paráda. Ohebné displeje jsou momentálně očividně technologickým vrcholem, kterým se chtějí pochlubit velké společnosti. Ale dle mého jde spíše jen o znak prestiže a na skutečné nasazení si ještě dlouho počkáme.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat