SIMBAND – nová platforma pro nositelná zařízení

SIMBAND – nová platforma pro nositelná zařízení
2014-06-03T10:00:47+02:00
• 3. 6. 2014

Mezi tím, co Google pracuje na svém systému Android Wear, Samsung vyvíjí novou hardwarovou platformu pro senzory. Samsung SIMBAND je určen k použití v další generaci nositelných zařízení zaměřených na zdraví.

samsung-simband-1

SIMBAND není výrobek určený na trh, jedná se o vývojářskou platformu, která se může použít jako základ pro další zařízení. Dobrou zprávou je, že Samsung určil SIMBAND převážně pro komunitu, takže Hardware, konstrukce i Software jsou volně přístupné, podobně, jako je tomu u open source. Základ tvoří dvoujádrový čip Cortex A7 s frekvencí 1 GHz. Procesor je velký podobně jako SD karta. Může pracovat ze všemi pokročilými senzory, nejen od firmy Samsung, ale také ze senzory od ostatních firem. Samsung chce získat hlavně komunitu, aby co nejvíce lidí pracovalo s jeho platformou.

samsung-simband-3

 

Samsung má poměrně ambiciózní vizi, posunout možnosti nositelných zařízení opět o trochu dál, přesněji řečeno k lepšímu zdraví. Uživatelé mohou, například z chytrého náramku, zjistit nejhlubší a nejpřesnější přehled o svém zdraví, aniž by museli zajít k doktorovi a platit za prohlídku. Další novinka v tomto odvětví trhu bude způsob nabíjení. Říká se mu Shuffle Battery, místo klasického nabíjení, jako se nabíjí chytré hodinky a další nositelná zařízení, vy pouze nabijete baterku samotnou a poté ji vložíte do svého zařízení, aniž byste ho museli sundat z ruky.

samsung-simband-2

Ohledně softwaru se toho moc neví a Samsung o tom také moc nemluví. Co zatím víme, je to, že se bude jednat o otevřený systém, který by měl pokrýt jak Android, tak Tizen. Naskýtá se tu speciálně upravený Android Wear, ale nemáme zprávy o vývoji nového typu Androidu.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Pöschl

Vysokoškolák obor IT, nadšenec nových technologií a nejen mobilních, začínající audiofil... Kontakt viz FB.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat