Google – Quantum Paper by měl nahradit Holo a nejen to spekulace

Google – Quantum Paper by měl nahradit Holo a nejen to [spekulace]
2014-06-12T07:22:31+02:00
• 12. 6. 2014
2

Již delší dobu si všímáme, jak naši čtenáři kritizují Google kvůli designu aplikací. Největší výtkou je nekonzistentnost mezi jednotlivými službami. V tomto ohledu můžeme sami konstatovat, že by Google měl nastolit jednotný vzhled u svých služeb a aplikací, což by zajisté napomohlo v orientaci.

Do této chvíle se považoval Holo design jako základní a doporučovaný vzhled samotným Googlem. Ovšem v poslední aktualizaci aplikace Google+ si můžeme všimnout, že sešel z vlastní cesty a ukazuje nám něco zcela nového. Zřejmě se jedná jen o přípravy na nový design, který by měl nést název Quantum Paper.

nexusae0_image_thumb14

Dle informací, které získal portál Android Police, by se nemělo jednat jen o mobilní aplikace. Zásah nového stylu by se měl rozšířit i na ostatní služby na webu. Menší náznak této změny jsme mohli vidět v uniklých snímcích obrazovek zachycující novou podobu webového Gmailu.

Už nyní zřejmě máme první náznaky nového stylu k dispozici. Android Police vybral jen několik ikon – některé z nich nalezneme u aplikace Google+.

nexusae0_cluster nexusae0_newcontent nexusae0_pin nexusae0_search

Co se týče všech platforem, nemělo by se jednat jen o úpravu ikon, rozmístění prvků, či změny barev. Měli bychom se dočkat i stejných vizuálních efektů nebo interakcí. Quantum Paper by měl přinést řád do všech aplikací a služeb od Googlu, ale otázkou zůstává, jestli se nejedná o příliš ambiciózní projekt hlavně s ohledem, že trvalo poměrně dlouho začleňování Holo vzhledu.

Dokonce ani poslední grafické změny, které přinesl Android 4.4 KitKat, nejsou začleněny v aplikacích. Tím myslím například immersive mód (celo-obrazový mód) nebo podbarvená status lišta.

Samozřejmě vás bude zajímat, kdy dojde ke změně na nový design. Neočekávejte, že by na letošním Google I/O došlo k představení a od té chvíle by se vše změnilo. Postupem času se budou všechny aplikace předělávat do Quantum Paper a Google+ je jen prvním krokem. Vyvrcholením by mělo být představení nové verze Androidu, jenž ponese přívlastek začínající písmenem L.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vladislav Kluska

12. 6. 2014, 21:38

Tak ono by to už chtělo nějaký ten větší redesign. Holo se už stejně posunulo od svého začátku trochu jiným směrem a osobně mi už moc nesedne, je prostě překonané.

Jen doufám, že neodstraní levé vysouvací menu, protože ta šílenost s přepínačem nahoře, co předvedli u aplikace Google+ je otřesná, pomalá a neuvěřitelně nepraktická.

Holo dizajn sa mne osobne páči viac…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat