Acer na Computexu: hromada mobilních novinek

Acer na Computexu: hromada mobilních novinek
2014-06-02T15:00:38+02:00
• 2. 6. 2014

Hotovou smršť si připravila společnost Acer pro letošní ročník veletrhu Computex, který začal právě dnes v Tchaj-peji. Oficiální tisková konference na domovské půdě odstartovala dnes ráno, kdy tchajvanský výrobce představil již dříve zmiňovaný tablet Iconia Tab 8, chytrý náramek Liquid Leap a následně i novinky do mobilních řad. Významného rozšíření se dočkala jejich nejznámější řada chytrých telefonů s názvem Liquid, kam zamířilo celkem pět modelů.

acer

První novinkou je model Liquid Z200, který nabídne 4palcový displej s WVGA rozlišením (480 x 800 pixelů). Výkon mu dodává dvoujádrový procesor od MediaTeku taktovaný na 1GHz frekvenci společně s 512MB operační pamětí RAM. V zadní části najdete 2MPx fotoaparát spolu s 1300mAh baterií. Softwarovou stránku dostal překvapivě na starost Android ve verzi 4.4 KitKat. Z funkcí stojí za zmínku podpora dual-SIM nebo DTS Studio Sound.

Acer Liquid Z200 Acer Liquid Z200 - černý Acer Liquid Z200 - modrý Acer Liquid Z200 - růžový Acer Liquid Z200 - bílý Acer Liquid Z200 - žlutý

Acer Liquid X1 je vybaven 5,7palcovým displejem a je poháněn osmijádrovým procesorem, který má k dispozici 2GB operační pamětí RAM. Fotografie bude možné zachycovat 13megapixelovým fotoaparátem (f/1.8). Zbývající výbava zahrnuje WiFi či LTE Cat 4. Speciální režim dokáže zmenšit displej na 4palcovou úhlopříčku pro snadnější ovládání jednou rukou.

Acer Liquid X1

 

Model Liquid Jade dodávaný s náramkem Luquid Leap disponuje 5palcovým IPS displejem zaujímající HD rozlišení. Hardwarová stránka počítá se čtyřjádrovým procesorem MT6582 od MediaTeku a 1GB operační pamětí RAM. Úložiště má v základu kapacitu 8 GB. Záda nesou kromě 13megapixelovém fotoaparátu (f/1.8) také 2 100mAh baterii. U tohoto modelu byl rovněž použit Android ve verzi 4.4 KitKat.

  Acer Liquid Jade a Luquid Leap

Chytrý náramek Liquid Leap zabírá 1palcový displej v gumovém pásku dostupný v bílém, černém, modrém, oranžovém, růžovém provedení. Ten dokáže počítat ušlé kroky, uběhlou vzdálenost nebo spálené kalorie. Samozřejmostí je upozornění na zmeškané hovory, ovládání hudebního přehrávače, voděodolnost díky získané certifikaci IPX7. Baterie na jedno nabití údajně vydrží 7 dní.

Acer Liquid Jade a Luquid Leap (5)

Posledními novinkami se staly dvojice modelů Liquid 600 a 700. Liquid 700 dostal 5palcový IPS displej s HD rozlišením, čtyřjádrový procesor od MediaTeku s 1,3GHz frekvencí, 1GB operační pamětí RAM, 4GB uložiště rozšiřitelné o paměťovou microSD kartu, 8megapixelový fotoaparát, přední 2MPx kamerku, 3 500mAh baterii či nevídanou podporu tří SIM karet.

Acer Liquid 700 (4)Acer Liquid 700

 

Model Liquid 600 disponuje 5palcovým IPS displejem s rozlišením 854 x 480 pixelů, čtyřjádrovým procesorem Snapdragon 400 taktovaným na frekvenci 1,2 GHz, 1GB pamětí RAM a úložištěm také o velikosti 4 GB.

Acer Liquid 600     Acer Liquid 600 (6)

Jeho výbavu uzavírá 2 500mAh baterie, 8megapixelový fotoaparát, podpora paměťových microSD karet a sítě LTE Cat 4. Stránku softwaru řeší platforma Android doplněná o řadu aplikací od Aceru. Nakonec všechny představené novinky mají být dostupné k prodeji v rozmezí od července do září tohoto roku za prozatím neupřesněné prodejní ceny.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat