Sony Xperia A2 není Z2 Compact

Sony Xperia A2 není Z2 Compact
2014-05-16T08:00:14+02:00
• 16. 5. 2014

První uniklé dokumenty z konce března naznačovaly možný příchod zmenšeniny hlavního modelu pro letošní rok od společnosti Sony. Jenže zařízení pod označením Xperia A2 není modelem Z2 Compact, který většina z nás očekávala, neboť japonský výrobce právě Xperii A2 oficiálně odhalil u místního operátora NTT DoCoMo. Představenou novinku od Xperia Z1 Compact byste takřka nerozeznali. Jediným rozlišovacím bodem tak zůstává její designové provedení.

Sony-Xperia-A2

Model Xperia A2 tedy nabízí 4,3palcový displej s HD rozlišením, čtyřjádrový procesor Snapdragon 800 od Qualcommu taktovaný na frekvenci 2,2 GHz, 2GB operační paměť RAM, 16GB interní paměť nebo 20,7megapixelový fotoaparát Sony Exmor RS. Navíc Z1 Compact je u operátora dostupný pod označením Xperia Z1 f, přičemž Xperia A2 nemá dokonce ani skleněná záda, ale byla potažena pouze matným plastem.

Dále také rozměry celé konstrukce jsou nepatrně o pár milimetrů větší. K tomu zadní část na spodní hraně postrádá hlasitý reproduktor. Zákazníci dostanou na výběr z široké škály barev, a to nově v oranžovém či fialovo-levandulovém provedení. V prodeji se má objevit až v polovině června za blíže nespecifikovanou cenu, protože ještě před tím operátor zahájí oficiální prodej Xperia Z2.

Sony-Xperia-A2-oranzova Xperia-A2

Zdroj: xperiablog.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat