Samsung má nového ředitele designu mobilních zařízení

Samsung má nového ředitele designu mobilních zařízení
2014-05-08T09:21:41+02:00
• 8. 5. 2014

Samsung je znám především svou silou produkovat neuvěřitelné množství smartphonů různých rozměrů. Není měsíce, kdy by nebyl představen nový model, byť jen pro specifický trh. Všechna zařízení mají několik společných prvků, přičemž nejvýraznější z nich je samozřejmě podobnost vzhledu.

Základem pro současný design můžeme považovat příchod modelu Galaxy S3. Právě tento smartphone si můžete pamatovat díky reklamní kampani s názvem „Designed for Humans“ (vytvořeno pro lidi).

Za vzhledem Galaxy S3 a Note 2 stál výkonný ředitel Chang Dong-hoon a poslední dva roky vnášel svou představu do všech smartphonů a tabletů od Samsungu. Navíc sám tvrdí, že není zastáncem jedné velikosti zařízení pro všechny. Chce nabídnout nejrůznější rozměry, aby mohl vyjít potřebám všech zákazníků na nejrůznějších trzích. Rozhodně mohu říci, že jeho myšlenku přijal Samsung za svou.

c50DongsoonChang

Chang Dong-hoon

Avšak nyní došlo k menšímu zemětřesení v Samsungu. Chang Dong-hoon opouští své místo výkonného ředitele designu mobilních zařízení, ale u společnosti zůstává v rámci designového centra a globální strategie. Korejský výrobce odmítl komentovat důvody vedoucí k této změně. Pouze se spekuluje, že se tak děje na základě kritiky, která dopadla na poslední model Galaxy S5.

S5-Colors

Chang byl nahrazen dosavadním viceprezidentem mobilního designu, kterým byl Lee Min-hyouk. Ve společnosti Samsung získal přezdívku „Midas“ díky tomu, že na co sáhne, to se promění v zlato. Svou kariéru započal u Samsungu navrhováním designu aut v roce 1990 ve spolupráci s Renaultem.

Samsung's mobile phone designer Lee Min-hyuk

Lee Min-hyouk

Možná nás tedy čeká větší změna, co se týče vzhledu nových zařízení od Samsungu. S největší pravděpodobností se nebude týkat nejnovějšího smartphonu řady Note, jenž by měl být představen v září tohoto roku.

Zdroje: plus.google.com, reuters.com, fastcompany.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat