Qualcomm spustí výrobu osmijádrového Snapdragonu 615

Qualcomm spustí výrobu osmijádrového Snapdragonu 615
2014-05-24T15:02:59+02:00
• 22. 5. 2014

Společnost Qualcomm chystá konečně zahájit sériovou výrobu první čipové sady s osmi jádry. Má se jím stát procesor s názvem Snapdragon 615, který bude hlavně zaměřený na zařízení zapadající převážně do střední třídy chytrých telefonů. Ještě do konce roku tentýž výrobce chce spustit výrobu dalších procesorů Snapdragon 810 a Snapdragon 808, jejichž premiéra proběhla teprve v nedávné době a doplní s nimi tentokrát řady ve vyšších třídách.

Qualcomm

Snapdragon 615 nabídne osm jader Cortex-A53 založených na 64bitové architektuře, čímž bude chtít vystrnadit procesor MT6752 od MediaTeku s osmi jádry na ARM architektuře. Jeho výrobu zajistí Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) za pomoci 28nm výrobního procesu. Zařízení běžící na tomto procesoru budou navíc podporovat sítě 4. generace. Výrobce vypustil také pár informací k dalším procesorům, které dorazí o něco později.

Zatímco Snapdragon 808 dostal šest jader (čtyři Cortex-A53 + dvě Cortex-A57), tak Snapdragon 810 požene osm jader (čtyři Cortex-A57 + čtyři Cortex-A53). Bez rozdílu budou postaveny na 64bitové architektuře, vyrobeny 20nm výrobní technologií u TSMC, podporovat 4G sítě, zaměřeny na nejvyšší třídu a dostupné až na konci tohoto roku. Podle zpráv z výrobních zdrojů tyto nové procesory nemají mít vliv na zvýšení cen chytrých telefonů. Každopádně začátek nové mobilní éry nám pomalu klepe na dveře a zůstává jen otázkou času, kdy vůbec můžeme čekat první přírůstek.

Zdroje: ,

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat