Komentář: Samsung dělá Androidu medvědí službu

Komentář: Samsung dělá Androidu medvědí službu
2014-05-22T13:19:22+02:00
• 22. 5. 2014
69

Samsung jsem osobně považoval vždy za odpad. Jsou schopni říci si prémiové částky za telefon, který se úrovní zpracování a hlavně materiálů nemůže rovnat konkurenčním vlajkovým lodím od SONY, LG nebo Nokie, o srovnání s Apple nebo HTC už vůbec nemůže být řeč. Ok, to už člověka nepřekvapí, to je obecně známá věc.

„Skutečným problémem Samsungu je ale to, jak neuvěřitelně znehodnocuje Android.“

Nepozná to člověk, co nikdy neměl nic jiného než Samsung v ruce a mikrolagy mezi akcemi přestane vnímat, na to, že se telefon občas škubne, si taky zvykne. Do očí bijící je to ale v momentě, když jste zvyklí na něco, co funguje.

2:50 – začíná srovnání, pokud se vám nechce čekat.


Nemusí to být zdaleka jen Nexus, ale třeba i HTC, nebo – jak je na videu krásně vidět – Motorola. Telefon za $129 utře Samsung Galaxy S5 za více než pětinásobek ceny ve svižnosti při praktickém používání jak spocené okno.

Ano, můžete u něj rychleji zaplnit paměť. Ano, v benchmarcích nemá Motorola šanci. Ale při praktickém používání je vidět, že je Motorola svižnější a reaguje prostě lépe.

Můžou představit Galaxy S5 Prime. Můžou představit třeba Galaxy S7 Active+ HD Duos s dvaatřicetijádrovým Qualcommem. Ty telefony prostě nejsou nic, čemu by se dalo říkat vlajková loď. Když se člověk nechá zblbnout reklamou, koupí si S5, otevře to a vezme do ruky ten bakeliťák, potom se s tím snaží něco dělat, hrabe se hromadou balastu v podobě Samsung aplikací (které dablují ty aplikace, které opravdu bude používat) a ten telefon se stejně nechová tak, jak by měl… nedivím se, že si řekne – Android jsem vyzkoušel, ale ten iPhone je hezčí, jede to pěkně, je z toho lepší pocit.

Samsung nereprezentuje Android. Pokud se řídíte dojmy jen ze Samsungů, skutečný Android jste nikdy neměli. V práci mám třetinu času v ruce všechna možná zařízení, co jsou na trhu a myslím si, že opravdu mám srovnání. Kapitolou samou pro sebe je pak Samsung z hlediska vývoje / testování aplikací, ale to by bylo na samostatný příběh.

Ano, dá se tam dát jiný launcher, nebo jiná ROM. Tohle ale drtivá většina lidí prostě nedělá. A většina lidí nedá za telefon pomalu dvacet tisíc, aby s ním dělala takové harakiri, aby se to vůbec dalo používat. Galaxy S5 Prime s kovovými zády? Ne, ten nasazovací hliníkový plíšek na který to vypadá podle videí s leaknutým přístrojem je sranda, která z toho nedělá kvalitně zpracovaný telefon.

Neberu Samsungu to, jak výrazně pomohl rozšíření Androidu a z ohromné částí právě díky němu je z něj nejrozšířenější mobilní platforma. Od doby S3  jde podle mého s úrovní už jen dolů. SONY má pro tento rok moc pěkný telefon, HTC má vynikající telefon (ano, foťák je slabý), LG věřím, že taky nezklame. Samsung stejně prodá více vlajkových lodí než všichni ostatní dohromady. Doufám ale, že bude vidět trend, ve kterém bude Samsung ztrácet náskok před ostatními. 

Pokud máte Samsung Galaxy S5 (nebo jakýkoliv jiný) a jste spokojení – gratuluju. Je velice pravděpodobné, že při případné změně značky už můžete být jen mile překvapeni.

Autorův profil na Google+

Zdroj fotografie pro sociální sítě – phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Kolečkář

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Upozorňuji, že se vůbec neucastnim debat, ale tohle byl takový blábol – v opilosti? že mne to nedalo. Ještě že nedělám pro Samsung i přes jeho veškeré nevýhody bych podal na autora žalobu, aby ho učinily nesvepravnym : ))))

A autorovi doporučuji vyzkoušet nějaký Linux, tak jsou také různá prostředí – grafické nadstavby – KDE intuitivní příjemná obsluha – pomalé, GNOME něco mezi rychlostí a pohodlností, XFCE rychlé – nepohodlné málo nastavení, aby vůbec pochopil o čem drmolí!!!!

Omlouvám se Dotekomanii jste super, ale prosím autora tohoto článku opravdu ne ne ne ne ne. Vždyť chlap vlastně nic neví je jak moje 70 létá maminka s telefonem – veckem, také od Samsungu, to ještě telefony vydržely : ))))) ======

Teď jsem koukal na srovnání rychlosti Motoroly a Samsung, omlouvám se autorovi tohoto článku, chci být slušný, ale je úplně mimo. Například prohlížení fotek galerie u Motoroly jedna fotografie v náhledu u Samsungu čtyři nebo pět. Pochopitelně načtení fotografií do náhledu při více fotografií déle trvá. Ať se de autor vycpat, vlastně jsem ubohý i já že na takové cajdy reaguji…..

A i když jsem fanda Samsungu, nevyhnutelný krach jim ze srdce přeji, podívejte 4k panely, jak vyrábí cinani levně, jsou nenezrani podporují zidozednarskou evropskou politiku, nevědí jak by se co nejvíc nažraly tak ať zkrachují jako málem Pioneer, Sony Panasonic, a další hiend výrobci, kteří jsou na hranici krachu!

Pavel Kempný

28. 5. 2014, 17:50

To se nestane:-D
Když tak vezmou nějaké drobné z divize jaderných reaktoru, praček, ledniček či co všechno dalšího vyrábí. Koupíte Toshiba a uvnitř je Samsung. Procesory, displaye…..

A dále jako skončily Japonci skončí i Korejci a trh ovládnou dnes již kvalitní čínští výrobci to je jasné na 200%. A bude to takhle i s auty, podívejte Škoda jaká to zlodejna, sice kvalitní auto, ale ta tu cenu? Já jezdím v Audi A8 v ceně ojetého Superbu 2. Navrhuji vše vyrábět v Číně, aby to mohli okopírovat… Euro americká civilizace končí to je holý fakt, díky nenszranosti, chamtivosti, lhostejnosti…. Dejme jim naše ženy, děti, půdu kostely přestavme na mešity a naši stateční pradedove pláčou v hrobech. Upozorňuji ze nejsem rasista, ale to že máme právo žít v tak krásné zemi musel někdo vybojovat. Každý národ by si mel udržet zvyky, náboženství, kulturu, výrobu, zemědělství a za ně i bojovat!

S pane Zimou souhlasím, já jsem fanda a s koupí různých telefonů to přeháním. Nicméně oficiální cena za S5 je ze zlodejna! Já koupil Note3 za 10 500,-Kc neoficiální distribuce. Víte nechápu proč v rámci evropské unie nemůžeme kupovat telefony jednotne za stejnou cenu. V USA taky nestojí telefon jinak v Ohaju, nebo Michiganu. A větší náklady na distribuci, překlady neobstojí v rámci unie máme vyšší počet obyvatel než USA a tedy výrobci mají větší zisky, ale takhle je to ve všem. Samsung možná budou i poruchovejsi, ale vzhledem k výhodám, které jsem zmínil já volím i přes to Samsung. Smrt Evropské unii, výhody žádné nevidím, jenom otroctví!

Pre ppetana: Dakujem za radu. S Androidom mam skusenosti od roku 2010 a vyskusal som uz vselico no problem som mal naozaj len pri Samsungoch a kazdy koho poznam len nadava, ze sa nechal na marketing nachytat. Podla mna je len otazkou casu,ked sa presadia firmy, ktore nam za slusnu cenu daju aj slusnu kvalitu. Huawei, Xiaomi, Oppo, One plus 1 atd… Pokial telefon vydrzi 2 roky tak nenamietam. Jednoznacne technologicka obmena je potrebna, ale vyhadzovat kazdy rok uz skoro 700 Eur, len preto, ze Samsung vyraba naschval svoje produkty tak ako ich vyraba je uz aj na mna dost:-D Pekny den

A to nemyslím ve zlém, ještě lepší Windows Phone, ale nejsou aplikace……..

A ještě všem teenagerům, věřte že jsou i jiné přístroje než tablety a mobily existují PC a také dokonce notebooky, kde jsou Windows, které jsou zasekane zkušebními programy a musí se to také poladit, pokud to nezvladate je pro Vás ideální Apple, ještě si udržuje styl. Pro mlicnaky, metrosexualy a blbce, lidi s Alzheimerovou chorobou ideální!!!!!

A jelikož nejsem fanda pouze jedné značky a operačního systému prosím dotekomanii i na Windows Phone, co nejdříve!!!! : ))

A jeden pán zde říkal, že příspěvek autora O Samsungu má jít na autoruf blog to je pravda, vyznívá to jako štěkání absolutního laika – teenagera. Ale jinak Dotekomanie super, mam Vás rád, ale tohoto autora prosím vyhoďte je to úplný buran!!!

A panu Borisovi doporučuji naučit se alespoň používat elektronické přístroje, má s tím evidentně problém a ještě jedna poznámka telefony jsou koncipované na životnost jeden až dva roky u všech výrobců!!!!! Déle vydrží Iphone a Nokia to je holý fakt….

Dakujem za radu. S Androidom mam skusenosti od roku 2010 a vyskusal som uz vselico no problem som mal naozaj len pri Samsungoch a kazdy koho poznam len nadava, ze sa nechal na marketing nachytat. Podla mna je len otazkou casu,ked sa presadia firmy, ktore nam za slusnu cenu daju aj slusnu kvalitu. Huawei, Xiaomi, Oppo, One plus 1 atd… Pokial telefon vydrzi 2 roky tak nenamietam. Jednoznacne technologicka obmena je potrebna, ale vyhadzovat kazdy rok uz skoro 700 Eur, len preto, ze Samsung vyraba naschval svoje produkty tak ako ich vyraba je uz aj na mna dost:-D Pekny den

A ještě k tomu Samsungu je to firma, která je ekonomickým zázrakem Jižní Koreje. Doslova položila na kolena takové dřívější giganty jako Sony, Panasonic, Philips atd….. Jelikož je Samsung leader trhu se spotřební elektronikou začíná nudit, i já jsem měl pár Čínských telefonu v ruce a stále to přes obrovský pokrok není ono. Za možná i pět let se takhle budeme bavit o např. Oppo, nebo i jiných. Jelikož jsou Češi nejsou národ, ale kmen, nepodporují České a Evropské značky. Raději bych kupoval Nokii a také kupuji : ) Ale Note 3 je nejlepší telefon a nejvybavenější, pokud tak jako já máte velké ruce : )).

Pan Janovský má pravdu, absolutní souhlas!!!

Lidi zlatý já nejsem otrok Samsungu, je mi 40 let a jako mladík jsem elektroniku prodával a v té době, byla to doba kdy LG mělo název GoldStar byl Samsung vnímán jako exotická nezajímavá značka, možná vakuové monitory měly respekt poměr výkon cena. Samsung určitě nemá příliš kvalitní grafickou nadstavbu to je pravda pro mne přehlednou, ale pomalou a v to má autor pravdu. Nicméně díky Samsungu má Android tak velký tržní podíl a Vy všichni si užíváte na svých HTC, LG, Nexusech obrovskou nabidku aplikací, která by opravdu jinak nebyla. První Android byl HTC a jaké byly prodejní úspěchy? Nulové, vyčítat Samsungu, že se snaží, aby byl Android lehce ovladatelný a má spoustu doplňkových aplikací, i když systém laguje je nesmysl. Lidi vždyť právě to je filozofie Androidu – svoboda, myslíte, že používám klávesnici upravenou od Samsungu, nikoliv, používám SwiftKey, grafickou nadstavbu mám Nova Launcher s černým pozadím, které právě u amoledu odebírá méně energie. Zkuste takhle S3 S4 nastavit a je to z toho rázem ultra rychlý telefon s pro mne příjemnou nadstavbou Samsungu – ovládání telefonu. Google udělal vynikající systém a díky Samsungu máme takhle příjemný a 100% nastavitelný systém s obrovskou spoustou aplikací. Ještě jednou vzdávám hold Google a Samsung. Samsung!!! Nic nenamitam proti Windows Phone, možná má před sebou velkou budoucnost, kterou Microsoftu velmi přeji. Je to rychlý telefon běžící svižně na slabém hardware, ale stále má co dohánět, aplikace, Office – velmi slabé – takový Kindsoft Office mu natre prdel a jak emaily, špatné hodny software chyb, ale jinak ty dlaždice na tabletech a mobilech jsou skvělé v kombinaci s úchvatnou kvalitou fotografií Nokia 1020, 1520 skvělé!!! Ale pro většinu uživatelů stále málo…….

Tomáš Janovský

23. 5. 2014, 9:40

Myslím, že je třeba rozlišovat. Hardware není software, takže podle mě jsou některé telefony od Samsungu opravdu pěkné a kvalitní. Jen ten předinstalovaný software to kazí. Proto mám root a z mého Samsungu GT-9506 (nepíšu S4, protože s S4 má společného jen design) skoro vše odinstalováno a světe div se, žádné laggy (a vím o čem se v článku píše), dokonce i v Antutu má teď o 2000 víc (35000) než předtím. A porovnávat mám s čím. Měl jsem v ruce mnoho telefonů, HTC, Sony, LG, ale i Nokia a iPhone, ale tak jak běží ten můj neběžel zatím krom iPhone žádný.
A autor by se měl nad sebou zamyslet, protože jak již v úvodu textu napsal, je silně zaujatý proti Samsungu, takže takovýto článek patří na jeho blog, ale ne na nezávislé stránky o telefonech!

Mne sa najviac na Samsungoch nepaci, ze su vyrabane tak, aby Vam vydrzali presne tolko, kym na trh nepride novy model. Mal som SGS, SGS2, SGS3 a priatelia maju aj ine modely. No a cca po roku sa zacne telefon zasekavat a blbnut ako naschval, aby sme si kupili novy model. SGS3 bol hrozny shit. Az mi bolo luto, ze som si ho kupoval. Vobec nesplnil moje ocakavania. Bolo jedno ci tam mam origo soft, alebo alternativu, lebo vsetko lagovalo po case. Aj Cyanogenmod. Moja priatelka mala SGS3 mini a po pol roku, ten isty problem. Kolega z prace SGS4 a ten isty problem. Teraz mam Aspend P6 a spokojnost.

Rovnaka skusenost s tymi Samsungami, ale pockat. Huawei P6 a spokojnost? ako dlho? Origo soft?

Pavel Kempný

23. 5. 2014, 22:17

SGS používám jako jeden z mnoha dodnes a problémy nepozoruji. Aspoň nijak zásadní. CM11.

A teď mi pane Kolečkář upřímně řekněte, kde by bez samsungu android byl? Kde by byly takové nexusy, když na trhu byl tragikomický Nexus One s malou kapacitou paměti pro aplikace a parodií na multitouch? Kdo tehdá přišel a uvedl dva zdařilé Nexusy? Jak je možné, že má Android 80% trhu a Samsungy jsou dlouhodobě nejvíce prodávané android telefony (a máčtyřikrát větší tržní podíl, než druhá nejprodávanější android značka HTC)? Opravdu samsung tolik škodí androidu? Nebuďte směšný, samsung může za to, jakou službu udělal androidu…a rozhodně nebyla a není medvědí, to se zase proberte! Tak nějak ta vaše teorie pokulhává. Čekám na Vaší odpověď.

Však ano, jen mi to smažte :) 7x postnuto, 7x smazáno. Jak za totáče ..

Marek Tichý

22. 5. 2014, 23:23

To je ale super diskuze :D Je to osobní názor autora, proto se to také jmenuje KOMENTÁŘ! Osobně jsem se Samsungem nepřišel moc do styku, ale měl jsem možnost si hrát S3kou…. Mě osobně se TouchWiz líbí, ale rozhodně bych neřekl že to ten telefon dělá hodnotnějším, upřímně si myslím, že by samsungům prospělo, kdyby dávali možnost vybrat si mezi TouchWiz a Google Launcherem. To že má samsung největší podporu CM, neznamená že je na tom lépe než ostatní. Spíš je to k pláči, že si někdo musel dát tu práci a sesmolit CM, který je ve výsledku rychlejší než SW od výrobce, který na to má tým lidí…. Pro ppetan, už je nám evidentně jasné že máš rád Samsung a jejich telefony, stejně jako je autor rád nemá. Nechápu proč takhle útočit. Jen by mě zajímalo, proč telefony s androidem nemůžou šlapat stejně jako WP, i když jsou ve stejné cenové kategorii. PS: U Samsungu mi příjde že se objevila stejná věc jako u nokie, koupím si to, protože GS, a S2 byly super telefony…. Podepsán spokojený uživatel BB10.

Já si myslím, že takhle striktní odsouzení je zbytečné. S5 nabízí jiné plusy… Displej, fotoaparát, různá čidla a tak. Nicméně sám jsem vrátil S4 po třech dnech používání, jelikož pro mne ty bonusy nebyly natolik dobré, abych za ně zaplatil tolik. Mám N4 a na něm CM11 a naprostá spokojenost. Kdyby čistý Android implantoval některé věci z CM, jako třeba geniální nastavování jasu pouhým přetažením prstu po stavové listě, multifunkční odemykací tlačítko, svítilnu a další blbosti, tak bych ani jinou ROM nedával (a to jsem zkoušek zhruba měsíc i MIUI)… A také je škoda, že ačkoliv je Android „otevřený“, tak že člověk nemá jednoduchou možnost si prostě vyzkoušet jinou ROM, zda mu vyhovuje a rozhodnout se… Protože je pravda, že když si koupím telefon za dvacet tisíc, riskovat instalaci jiné ROM asi nebudu.

Pavel Kempný

23. 5. 2014, 22:14

ten jas je od Samsung. Mam teď na SGS1 starý android 2.1 a pamatuji že to uměl i 2.0 když jsem ho kupoval.

To jsem nevěděl. Je to příjemná pomůcka. Automatický jas ne vždy funguje, jak má… Možná bych si měl občas vyčistit čidla:-)

Pavel Kempný

27. 5. 2014, 10:27

Takové finty jsou u všech značek. Jen BFU je velmi často neznají. Je tam toho vice. Na youtube jsou k tomu videa.

Holt lidi kteří pracují, tak nemají čas se v tom vrtat. Ale proč hned nadávat?! To mi přijde ubohý…

To nastavení jasu přejetím po stavové liště měly staré Samsung Androidy, já si pamatuju, že Android 2.3 to měl a s aktualizací na 4.1 Jelly Bean to zmizelo.

Standa Kohoušek

22. 5. 2014, 22:39

Bezva flame pro dnešní den. K tématu: Muj prvni android telefon byl právě od Samsungu – Galaxy S. A dodnes jsem Samsungu vděčný, že s tak výborným telefonem přišel a ukázal mi, že android je výborná alternativa. Dnes mám 4jadrove čínské Zopo a jsem také spokojený. Je za tretinovou cenu, než podobný přístroj od Samsungu. Nedělám však závěr, že Samsung tím hanobi android. Máme tržní hospodářství a o tom, co si kdo koupí rozhoduje sám. Kdyby jeho telefony nikdo nekupoval, může se jít Samsung klouzat. A třeba to tak i jednou dopadne. Marně však přemýšlím, k čemu je dobré si ted do nej kopnout. Ovlivni to masy kupujicich? Ne, toto je komunitni web pro silence jako jsme my. Proč tedy tento článek? Proč takto psaný? Proč právě dnes a ne třeba v době kdy byl Galaxy S4 aktualni? Nebo je to jen o chlubeni: mám skvělou a zajimavou práci se spoustou telefonů v ruce? Pak by mi postacila tato veta a nebylo by treba to balit jako kopnuti do Samsungu. A názor autorovi neberu. Má na něj právo. Přestože s ním nemohu souhlasit. Přestože i ja přešel od Samsungu k jiné značce.

A Lukáš Biel je blb, pokud by nebyl Samsung, nebyl by android a používal by Iphone a vzhledem k tomu, že autor tohoto článku nebude mít velký intelekt, bez jailbreaku by jeho telefon nic neuměl a platil by za aplikace o 20% navíc. A pro Aplisty, pokud by nebyl Microsoft tak platí za počítač 100 000,- Kč a ve společnosti by bylo o 70% méně počítačů a výběr z bankomatu by stál 200,- protože by běžel na OS X. Lidi vzpamatuje se!!!

Jozef Maďar

23. 5. 2014, 17:29

No prvy android phone bol od Tmobile UK a vyrabal ho HTC, hned nato produkovali rozne modely s androidom. Ten telefon som si skusal a nebola to ziadna slava…..rok na to uviedli wp7 ,ale tiez to slava nebola…uspechom androidu bolo a je, ze dokazali zareagovat na neschopnost a ospalost ostatnych platforiem, vcetne iOS na personizaciu kde ste si vedeli nastavit takmer vsetko, kde napriklad pri iOS a wp7 ste si ani nemohly dat ine zvonenie ako to ich. Je to podobne ako u uspechu nokie kde ste si vedeli menit krity, loga a zvonenia a predavalo sa to ako teple rozky :D

Samsung urobil len to ze skopiroval dizajn ala plastovy iphone a dal don android, to bolo vsetko.

Pavel Kempný

23. 5. 2014, 22:10

všichni kopiruji! už malé děcko v plenkách učíte kopírovat. řeč, písmo…..

A abych nebyl zlý nemám nic proti Nexus, myslím ze nemá sd kartu má horší foťák, ale jinak OK a grafické prostředí je individuální, někomu vyhovuje to a někomu něco jiného! Také je to zviku….. A HTC je pěkný telefon, ale má udesny foťák a nová vlajková verze má ty strašný software tlačítka!!! I já jsem o něm uvažoval, ale Samsung je pro mne menší kompromis…….

Pro blázna na telefony, který umí ladit Note 3,S5, pro laika Iphone, případně i Samsung, ale nebude mít bez ladění nejrychlejší telefon a pro fotografa Nokia, musí oželet nedostatek aplikací a basta, nediskutuji, vyrostl jsem ta komunismu : ))))

A pro pana Laznicku, máte pravdu, po roce telefon vyhazuju, nejsou všichni tací a neříkám že pro nezkušené úživatele je Samsung nejlepší, není, ale když telefon poladite např Note 3 není lepší volby na práci ani Windows Phone, který by měl být na práci ideální!!! Nicméně článek autora je agresivní, jakoby sponzorovany a vlastně i drzí!!!

:DDDDD skvely clanok ! a najlepsie je to ze je pravdivy! :D

Lukáš Kaňka

22. 5. 2014, 15:18

Moc pěkný a pravdivý článek. Androidu sem mel pár ZTE s Sony.ted jsem přešel na BlackBerry a úplná spokojenost

Nebo si mám koupit HTC se softverovymi tlačítky, bez výměny baterie bez SD karty, nebo Sony se softverovymi tlačítky, bez výměny baterie a s velmi problematickým firmware, který mne u Xperie Z zkolabovala umřel je toho plný internet, nebo LG opět se softverovymi tlačítky, případně Nokii se špičkovým fotoaparátem, ale bez software? Placate nesmysly, zkoušel jste ty telefony, já ano, jak můžete dělat takhle laické recenze. Už ani nehovořím o tom, že Samsung má jednu z nejlepších podpor cyanogenmode a vydrží tím pádem podpora hodně dlouho!

Ondřej Láznička

22. 5. 2014, 15:28

Samsung má největší podporu na CM… To je sice pravda ale tím jen podporujete podle mého názor autora… Největší podporu má proto protože se základním systémem se stím telefonem nedá pracovat…. Už jen kvůli TouchWizu… Mám doma ještě S Duos a na něm vymazat album z galerie je skoro nadlidský výkon… V okruhu přátel jich několik Samsung má jsou to především S4 a nikdo z nich sním není spokojený… Já osobně s autorem souhlasím… Upřímně kolikrát za život telefonu měníte baterii ? Navíc opět podle mého unibody konstrukce výrazně zlepšuje bytelnost telefonu.. Vlastním HTC One (M7) s ARHD a ani se stock ROM jsem neměl pocit že by mě telefon někdy nechal ve štichu..

Jozef Maďar

22. 5. 2014, 16:05

Max suhlas, tiez mam M7 a neda da to porovnat zo samsungom

to je pravda ja mam m7 i s4 nesrovnatelny ale je pravda ze mam maly deti a rad je fotim, coz je s m7 nemozne.. takze co uzivatel to zkusenost

Jozef Maďar

23. 5. 2014, 17:02

No ja telefon velmo nepouzivam na fotenie, to je pravda, na fotenie je fotak alebo ked uz tak nokia lumia 1020

Radek Daníček

22. 5. 2014, 16:08

Clanek je snuska osobnich nazoru, ktery by se nemel na takovemto webubvubec objevit. Nehlede na to, ze to videosrovnani neni vubec objektivni, toho si kazdy kdo problematiku alespon trochu chape, tak mi da za pravdu. A jen argument s baterii? Ja mam uz tri roky SII(zkusenosti mam s vice modely ruznych znacek) a mam k nemu dalsi 3 baterie. Nebo mi chcete rict ze vam telefon vydrzi tri dny, nebo X desitek hodin vyuzivani naplno? A tahat s sebou externi tezkou baterii s velkou ztratou pri dobijeni? To mi taky nikdo nevymluvi.

A není přecen jen lehčí vzít s sebou jednu externí baterku s vysokou účinností nabíjení (např. Xiaomi Power Bank – nabije S2 minimálně 4krát) s hmotností cca 200 gramů, než se tahat se třemi baterkami važícími dohromady nějakých 100 gramů? :D…ten rozdíl už mi přijde minimální, navíc powerbanky jsou docela placaté, takže skladnost až takový problém není.

Pavel Kempný

23. 5. 2014, 22:03

baterku vyměním a okamžitě jedu. nabiječka …. .Mohl by mi někdo vysvětlit kterého blba napadlo odstranit podporu SD karet? Mám mimo jiné i Nexus7 a stále musím něco mazat. Pernamentně zálohovat na všechny strany. nehledě na to ze ho i umím zabít tak že i starý SGS1 je proti němu rychlík. mi je zcela u prdele jake ma mobil záda. ten skleněný hnus bych nechtěl ani náhodou. už mi jich prošlo rukama, rozbitých, dost. OTG je řešení napůl. skoro žádná redukce neumí nabíjet.

Napadlo to ty blby, kteří usoudili, že když je výrobce natolik neochotný a není schopný umožnit přesun dat například od her nebo aplikací na danou SD kartu, tak proč by to dělali. SD karta představuje v očích Googlu zbytečné riziko, razí heslo cloudu. To, že u nás nejsou moc rozšířené Wi-Fi hotspoty, už bohužel jaksi Google neovlivní. Nehledě na to, že karty jsou v telefonech často poruchové a ne každý telefon čte kteroukoliv kartu (konkrétně Samsungy mají s tímto docela markantní problémy). Mně osobně 12 GB v Nexusu 7 stačí, případně je v prodeji 32 GB verze (cca 26 GB volného místa), nemám potřebu tam cpát filmy. Ale beru, že někomu to vadí. Pokud se bavíme o prvním Nexusu 7, tam je problém u NVidie a Tegry 3. Taky záleží, kolik máš nainstalovaných aplikací – stejné jako o Windows – čím víc aplikací, tím pomalejší. Co se týče zad – někdo sklo chce, někdo ne. Osobně bych např. u telefonu za 15 tisíc plast na zádech nesnesl, chci platit i za design. Navíc většina lidí snad nemá potřebu ani baterku měnit, nevidím důvod v odnímatelných krytech. Měl jsem i Nexus 4 se sklem na zádech a neměl jsem problém. Tady je to spíš o tom, jak se člověk ke svým věcem chová. Pokud mi spadne, měl bych se zamyslet nad sebou, ne nad tím, z čeho mám telefon. Chci, aby vlajková loď za 15 tisíc taky dobře vypadala, nechci napodobeninu z plastu se vzhledem náplasti (nic ve zlém :)). A myslím, že můžeme vézt diskuzi jako lidi, vulgarity zde nejsou potřeba :)

Pavel Kempný

27. 5. 2014, 10:43

“ To, co často vypadá jako arogance či nezdvořilost, není většinou myšleno nijak zle. Mnohem spíše je to jen produktem komunikace jdoucí přímo skrze řečičky – která je přirozená pro lidi, které spíš zajímá řešení problému než to, jestli se i všichni ostatní cítí dobře a příjemně. “

http://www.hash.cz/inferno/otazky.html

K tabletu musím připojit externí HDD abych měl aspoň rozumné uloziste. Jenže OTG dedukce která umí přístroj i nabíjet se shání velmi těžko.

Koupil jsem si legálně v GP torrent klienta. Teď jsem potřeboval zálohu instalačky windows. 4GB prostoru v haji. A pod…

Já mam přístroj aby mi sloužil a ne na to abych u cizích s nim masiroval své ego. Zadní kryt je ten poslední parametry co sleduji. Bez vymenneho krytu bych do svého starého SGS nedal místo 1500mAh novou 3500 mAh baterku.

Rozbitych sklenenych krytu jsem viděl dost.
Koupil si elegantní N4 nebo iPhone a na zadní sklo nalepim imitaci dreva a ne displayem folii?

Jozef Maďar

22. 5. 2014, 16:03

Htc one(m7) viess kupit aj zo slotom na dve sim a sd karty a nokia je fajn aj s w8….len ty si zatazeny na anfroid

Nejsem příznivcem článků tohoto typu. Vypovídající hodnota není žádná, jedná se pouze o subjektivní pohled daného uživatele, se kterým nemůže každý souhlasit. Nabídka trhu je tak velká a možnosti výběru a odzkoušení většiny zařízení před tím než si jej koupím by také neměl být problém. Chápu, že uživatel, který se rozhodl pro Moto E měl k tomu jistě důvod – o půl vteřiny naběhne všechno rychleji a za tu cenu… fantazie. Mě vyhovuje Galaxy Note 3 právě díky aplikacím od Samsungu, což je taky fantazie. Oba zákazníci si vybrali telefon svých snů a je po problému… :-)

Ano, samozřejmě může každému vyhovovat něco jiného. Ale jak je zmíněno v článku – problém je, když vezmeš do ruky něco, co má systém udělaný trošku jinak – například Nexus nebo právě Motorolu. Play Store je plný užitečných aplikací, které v mnoha ohledech ty vestavěné od výrobce předčí. Sám mám teď po Nexusu model od LG a není to špatné, některé aplikace jsou dokonce užitečné – ale opět – zbytečně to zabírá místo, čistý Android je čistý Android, a k vestavěným aplikacím snadno najdu náhradu na Play Store, často i lepší :)…to je právě to, jestli se člověk spokojí s tím, co má, nebo bude ze zvědavosti objevovat alternativy (často lepší). Já s článkem souhlasím.

Od toho je tento článek označen jako KOMENTÁŘ….

Váš článek o Samsung je nesmysl, je to nejlepší výrobce Androidu. Ano přístroje jsou ošklivé, plastové a se špatným designem. Na druhou stranu jsou díky plastu lehké, mají kvalitní signál WiFi atd, jsou lehké, mají kvalitní displej a hlavně nemají software tlačítka, která zmenšují display. Používal jsem Cyanogenmode, ale Samsung grafická nadstavba je pro mne přehlednější. Pomalost systému se vyřeší launcherem a je vystaráno. Všechny výrobky jsou o kompromisu, ale Samsung je u mne o nejméně kompromisech! A teď mluvte!

Souhlas s Karlem, jsem fanda a rád každému předvedu na svých telefonech mám jich deset – aktuálních modelů proč je ten Samsung nejlepší, omlouvám se ale autor je laik a popleta…..

Jozef Maďar

22. 5. 2014, 16:00

Vsetci maju lepsie nadstavby nez samsung……ta ich je uplne na nic……..posledny fajn telefon co som mal od samsungu bola Omnia 7 fakt kvalitka, ale ti3 plastove shity……ee fuj

Mohli by ste nam uviest aj takto cez prispevok , preco je ten Samsung najlepsi? mam totizto prave opacnu skusenost a rovnako mam kopu kolegov a znamych , ktori vlastnili(vlastnia) Samsung (S2,S3, S2plus, S4, S4 active, S5) a dalsi teleofn nie je / nebude Samsung, Prave kvoli tomu co uvadza autor v komentari

A hardwarová tlačítka neubírají místo na displeji? Na ta softwarová si člověk snadno zvykne, nehledě na fakt, že právě hardwarová tlačítka představují další náklady navíc. Kvalitní displej mají pravděpodobně všechny vlajkové lodě, v nižší třídě je to špatné už jen z principu. Osobně nejsem úplně příznivce Amoledu od Samsungu, IPS panel mi přece jen přijde přirozenější. Problém se signálem může být maximálně u telefonů s kovovou konstrukcí, tedy One M7 a M8…osobně si nepamatuji, že bych měl na M7 s tímto problémy. Unibody konstrukce je velkou výhodou, na M7 ani Nexusu 4 jsem nikdy nepotřeboval vyndat baterku (chápu, že u S5-ky, kterou jsem měl v ruce 5 minut a zasekla se, je tato možnost výhodou). Závěrem bych dodal jen to, že Samsung je největší (nikoliv nejlepší :D) výrobce Android telefonů díky masivnímu marketingu, kvalitou v žádném případě o špičku nejde. Jinak by Galaxy S3 po roku samovolně neodcházely základní desky, bílá barva na většině modelů nežloutla a Galaxy S3 už by dávno měla update na KitKat (fakt, že od komunity už dávno je, není podstatný, bavíme se o výrobci).

Ačkoliv je můj názor neutrální, jeden chce ten a druhý zase to (proto se i vlastně vlajkové lodi výrobců částečně liší od konkurence konstrukcí, funkcemi apod.). Ale tím, že jsi napsal, že stačí jiný launcher jsi to vlastně potvrdil. Pokud by ten systém byl dokonalý, jiný launcher uživatele nenapadne… A jinak, ani čistý Android není dokonalý, jinak by nebyly CM, MIUI a další ROM. Mimochodem přední příčky v instalacích CM patří právě Nexusům…a to i novému, půl roku starému N5.

Jan Šindelář

23. 5. 2014, 21:37

No, taky bych řekl, že čistý Android úplně to nejlepší. Mně nejvíc vyhovují ty nadstavby, které přidají sem tam pár funkcí, aniž by tím zpomalovali telefon. Líbí se mi třeba univerzální nadstavba pro telefony s procesory MediaTek. Čistý Android automatické zapnutí a vypnutí, více přepínačů ve stavové liště atd. A co není, dodělá se Xposed frameworkem.

dawidececk

7. 8. 2014, 5:26

Cyanogenmod není čistý Android

dawidececk

7. 8. 2014, 5:26

Nejvíce instalací Cm je na SGS3 :P

Souhlasím s autorem. Hlavní je opravdu mít tu možnost si srovnat jednotlivé značky, a to určitě dlouhodoběji, čtvrť hodiny v prodejně nestačí.

Lukáš Biel

22. 5. 2014, 14:47

Naprostej stoprocentní souhlas. Samsung dělá androidu jen ostudu a kazí mu jméno

uplny suhlas. mal som SGS3 a zrovna dnes som kupil Nexus 5 a mam pocit ako keby som kupil ferrari. vsetko absolutne plynule a rychle. posledny update androidu na SGS3 na 4.3 spravil s toho mobilu len nepouzitelnu tehlu. samsung nikdy viac.. a fakt je pravda ze mu kazi len meno

co je to za blabol ?

David Kolečkář

22. 5. 2014, 14:46

Osobní názor autora příspěvku který publikoval na sociální síti, u nějž redakce uznala za vhodné jeho zveřejnění zde.

Ladislav Polický

22. 5. 2014, 23:13

Takže blábol.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat