Dubajská policie začne používat Google Glass

Dubajská policie začne používat Google Glass
2014-05-27T10:00:10+02:00
• 27. 5. 2014

Chytré brýle Google Glass jsou ze strany zákonů trnem v oku pro většínu zemí, ale i přes tento odpor stále více nacházejí profesní uplatnění. Po využití v oblasti zdravotnictví tentokrát přichází na řadu další důležitá složka státu, kterou je policie. Přesněji jde o tu dopravní z Dubaje, v jejichž řadách také například najdete jedny z nejluxusnějších aut. Brýle Glass pořídíte momentálně pouze na území Spojených státu za 1 500 dolarů, což z něj zrovna nedělá masovou záležitost.

Dubajská policie s Google Glass

Dopravní policie v současné době testuje nový systém postavený na chytrých brýlích od Googlu, které mají pořizovat fotografie v případě překročení rychlosti u měřeného vozidla nebo snímat poznávací značku a následně ji automaticky vyhledat v databázi hledaných vozidel. Podle plukovníka dubajské policie budou fotografie dostupné v centrální databázi, kam se vždy ihned nahrají.

Nasazením nejnovějších technologií na trhu chce Khalid Nasser Al Razooqi nadále držet vysoce nastavenou laťku a Google Glass mohou být samozřejmě skvělou volbou. Zda nakonec oficiální nasazení otevře oči zákonodárcům v zemích, kde jsou většinou brýle brány za nebezpečné příslušenství, ukážou pravděpodobně až následující měsíce.

Zdroj: gulfnews.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat