Apple údajně chystá integrovat NFC do iPhonu 6

Apple údajně chystá integrovat NFC do iPhonu 6
2014-05-13T14:15:21+02:00
• 13. 5. 2014
1

Společnost Apple chce údajně v následující generaci iPhonu integrovat čip Near Field Communication – NFC. Tuto zprávu přináší server BrightWire, který jí získal od čínské banky UnionPay. Ta totiž dle zdrojů jedná s Applem o uzavření partnerství pro platbu právě jejími karty pomocí technologie NFC. Předpokládá se tak rozšíření funkčnosti současného Passbooku.

NFC-iPhone

O technologii NFC v iPhonech se toho již hodně namluvilo. Již vloni se dle některých zdrojů měla tato technologie objevit v iPhonu 5s. Nestalo se tak a naopak Apple trochu při představování funkce AirDrop vtipkoval, že nemusíte telefony přikládat k sobě. Společnost z Cupertina ale tuto technologii využije pro platby mobilním telefonem, nikoli pro přenos souborů. Spolu se senzorem otisku prstů TouchID by se potom mohlo jednat o velmi použitelnou službu.

Pokud se Apple opravdu rozhodne NFC integrovat, pravděpodobně přibude tato možnost již zabudovanému Passbooku. Ten zatím pouze uchovává kupóny a slevové kartičky. Zda budeme v budoucnu platit iPhony bezkontaktně, se dozvíme již 2. června, kdy se koná keynote Applu na konferenci WWDC. Tam bude s největší pravděpodobní představen iOS 8 a možná i iPhone 6.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Tomáš Janovský

13. 5. 2014, 22:09

Jestli je toto pravda, tak se zase zasměji. Nejlepší poměr obrazovky je 4/3, NFC je zbytečné atp. Stejně jako u Samsungu FM rádio nikdo nechce….. A pořád to těm sedmilhářům vychází a my jim to žereme, včetně mě, mám Samsung ;-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat