Xolo Q1010i: nové zařízení pro mobilní fotografy z Indie

Xolo Q1010i: nové zařízení pro mobilní fotografy z Indie
2014-04-09T10:00:14+02:00
• 9. 4. 2014

Indická společnost Xolo, která v druhé polovině února vstoupila do partnerské koalice mobilní platformy Windows Phone, představila nový model zaměřený na uživatele požadující hlavně kvalitní fotoaparát. Jak by mohla většina očekávat, tak novinku ještě nepožene systém od Microsoftu, nýbrž poněkud již postarší verze Androidu. Jedná se o telefon s označením Q1010i a ten především nabídne dostačující výbavu za přiměřenou prodejní cenu.

Xolo Q1010i

Jeho displej založený na technologii IPS dorostl do úhlopříčky 5 palců s rozlišením 1280 x 720 pixelů. Výkon bude zajišťovat čtyřjádrový procesor MT6582 od Mediateku taktovaný na frekvenci 1,3 GHz spolu s 1GB operační pamětí RAM. V základu uživatelé čeká 8GB vnitřní paměť, kterou dále rozšíří vložením paměťové microSD karty. Čelní panel navíc doplňuje 2MPx kamerka pro uskutečnění videohovorů.

Zadní část nese 8megapixelový fotoaparát Exmor R od Sony se světelností f/2.0. Celkovou výdrž zajistí baterie o velikosti 2 250 mAh. Zbývající výbava zahrnuje podporu funkce dual-SIM, WiFi se standardy IEEE 802.11 b/g/n nebo Bluetooth 4.0. Za to naopak absence podpory sítí 4. generace docela zamrzí. Softwarovou stránku uzavírá systém Android ve verzi 4.2 Jelly Bean. V prodeji jej lze očekávat koncem tohoto měsíce za cenu 13 499 Rupií (tj. v přepočtu 4 481 Kč).

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat