Microsoft ukázal „Windows in the car“ – systém pro automobily

Microsoft ukázal „Windows in the car“ – systém pro automobily
2014-04-06T11:15:25+02:00
• 6. 4. 2014
1

Kdysi již mnoho výrobců používalo speciální verze Windows ve svých autech. Na tyto si nasazovali svoje prostředí a Windows sloužilo jen jako jádro. Nyní ale Microsoft na konferenci Build v San Franciscu ukázal koncept uceleného systému „Windows in the car“ s rozhraním Modern UI (Metro).

Ten by měl konkurovat především CarPlay od Applu a v budoucnu i Googlu. Řešení Microsoftu hodně připomíná právě CarPlay. Také zrcadlí obsah vašeho telefonu v přizpůsobeném rozhraní na obrazovku automobilu. Prezentovaný koncept je v současnosti testován v reálných autech. Pro propojení s vaším telefonem prototyp používá technologii MirrorLink, který v současnosti podporují pouze Nokie se Symbianem a Xperie řady Z.

fjs-8ta5_verge_super_wide hoainerj_verge_super_wide

Windows in the car nabízí samozřejmě navigaci, dále uskutečňování hovorů a psaní SMS, přehrávání vaší hudby a FM rádia a mimo to podporuje i aplikace třetích stran. Pro jejich instalaci je v systému integrován Marketplace. Prostředí systému obsahuje horní lištu s ikonky, přes které se přepínáte mezi jednotlivými funkcemi. Vlevo je pak tlačítko start, které vás přesměruje do nabídky Start s přizpůsobitelnými dlaždicemi.

jxagyz5__verge_super_wide wkzy36l1_verge_super_wide 1x2naly__verge_super_wide j52f2xu-_verge_super_wide

Zatím není jasné, jaké značky výrobců automobilů budou systém integrovat. Toto ukázání Windows in the car tak berme jako pouhou demonstraci, co se v Microsoftu chystá. Apple také vloni v červnu ukázal iOS in the car a až letos pod novým názvem CarPlay systém znovupředstavil.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Tak to se mi líbí. Dokázal bych si to představit u sebe v autě :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat