Google Projected Mode má být konkurencí pro CarPlay od Applu

Google Projected Mode má být konkurencí pro CarPlay od Applu
2014-03-04T08:25:27+02:00
• 4. 3. 2014
1

Včera jsme psali o novém systému CarPlay od Applu pro automobily, který zvládá navigovat, zasílat SMS, uskutečňovat hovory, pouštět hudbu a disponuje hlasovou asistentkou Siri. Google však nechce zůstat pozadu a pronikají informace o podobném systému pro automobily.

android-audi

Již na veletrhu CES letos v lednu Google představil alianci Open Automotive Alliance, která má za úkol integrovat Android do aut a zajistit auta bezpečnější a intuitivnější. Z inzerátu automobilky Daimler patřící pod Mercedes se dozvídáme pravděpodobný název tohoto systému – Google Projected Mode. Ten se má jednoduše synchronizovat se všemi Android telefony a nabídne navigaci, poslouchání hudby, sledování videí a samozřejmě také možnost uskutečňovat hovory a vyřizovat SMS. Zatím není známé, zda bude komunikace zařízení s autem probíhat bezdrátově přes Bluetooth či přes kabel.

Uvidíme, jak se Google popere s integrací. Již má nasmlouváno pár automobilek, které budou jeho systém využívat. Nakonec se tak bude bojovat mezi iOS a Androidem i v autech.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat