Intel uvedl 64bitový kernel pro KitKat

Intel uvedl 64bitový kernel pro KitKat
2014-04-05T14:56:18+02:00
• 5. 4. 2014
3

Intel oficiálně oznámil, že dokončil práce na kernelu pro 64bitové procesory na nejnovějším Androidu 4.4 KitKat. První telefony s Androidem a 64bitovými procesory jsou sice zatím v nedohlednu, Intel chce být ale připraven. S tímto oznámením společnost také plně otestovala Android Open Source  na této nové platformě.

intel-logo

Tato verze bude poskytovat celý ekosystém s 64bitovým kernelem pro vývoj zařízení nové generace. Intel se také zavázal k pravidelnějšími vydávání aktualizací pro budoucí Androidy. Samotný Android na 64bitové architektuře ještě není úplně připraven a optimalizován. Nové verze s touto podporou bychom se možná mohli dočkat již na Google I/O.

Intel není jediný s 64bitovými procesory. Qualcomm před nedávnem představil Snapdragon 610 a 615 a také Snapdragon 410. Všechny tyto procesory jsou právě založeny na 64bitové architektuře. První zařízení s těmito procesory mají dorazit ke konci roku.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Rostislav Pokorný

5. 4. 2014, 20:17

Pořád nechápu smysl 64-bit. Když paměť nepřesahuje 4 GB, akorát je více zabraná, kvůli větší délce adresy.

Jedna istrukcia, ktoru cpu spracuje moze mat dvojnasobnu dlzku, to znamena ze pri rovnakom cpu (architektura, takt, cache…) vies dosiahnut teoreticky az dvojnasobny vykon. Realne o 40-80%. Nie je to iba o ram.

Vladimír Jícha

6. 4. 2014, 18:54

Důvod je jediný – marketing. Apple má 64 bitů na iPhonu a udělala z toho obrovský marketingový téma. Takže dneska se vůbec neřeší, že Intel má architekturu x86-64 a Qualcomm ARMv8. Důležitý je, že to má 64bitů. Prostě marketingový bláboly…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat