Dotekománie doporučuje #38 – Memory Locker ROOT

Dotekománie doporučuje #38 – Memory Locker [ROOT]
2014-04-19T12:00:45+02:00
• 19. 4. 2014

Dnešní aplikace pro chytrá zařízení často využívají mnoho paměti RAM, což může v různých situacích způsobovat problémy. Mezi takové problémy řadím neustálé zavírání běžících procesů na pozadí automaticky systémem Android, ovšem pouze pokud dojde k většímu zaplnění RAM paměti. Memory Locker, kterou vytvořil mladý vývojář Adam Jůva, je velmi dobrým nápadem, jelikož by měla spoustě uživatelů ušetřit mnoho času.

unnamed_result

Uzavírání procesů na pozadí se může zdát jako dobrá funkce, ano, to je pravda, bohužel na zařízeních, kde je paměť RAM menší, to spíše uškodí v situacích, kdy potřebujete mít neustále zapnutou určitou aplikaci. Například v situaci, kdy máte zapnutou navigaci a někdo vám zavolá, samozřejmě telefon zvednete, přičemž dojde k odložení spuštěné navigace na pozadí.

Následně se může stát, že byla vaše paměť příliš zaplněna a Android během hovoru navigaci automaticky bez vašeho vědomí ukončil. To vede k opětovnému zapínání a nastavování, což může zabrat nemálo času. S tímto nešvarem by vám mohla pomoci skvělá aplikace českého vývojáře, která vám jakýkoliv proces tzv. zamkne proti ukončení.

Mnoho uživatelů zajisté potěší možnost zamykat i aplikace, které jsou systémové. Jak sám autor uvádí, Memory Locker se hodí i k zamykání běžících widgetů, jelikož jsou často ukončovány, kvůli své náročnosti.

Druhou stránkou věci je ovšem to, že nelze bezhlavě uzamknout všechno, jelikož byste si mohli způsobit menší potíže s rychlostí celého systému. Pokud však budete procesy zamykat s rozvahou, Memory Locker vám bude velmi dobrým pomocníkem a ještě lepším šetřílkem času.

Z osobní zkušenosti mohu říci, že sice vlastním zařízení spadající do vyšší třídy, avšak aplikace pomáhá i mně při různých situacích, kdy potřebuji např. přepínat mezi prohlížečem s mnoha otevřenými stránkami a mezitím používat fotoaparátu.

Memory Locker nenabízí verzi k vyzkoušení zdarma, to však neznamená, že si ji nemůžete vyzkoušet. Po zaplacení nízké částky 29 Kč vám autor garantuje vrácení peněz, což je dle mého názoru rozhodně lepší, než abyste na vrácení měli pouhých 15 minut.

logo-app Memory Locker Juwe11 1,33 US$ ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat