Apple CarPlay se dostane do systémů od společnosti Pioneer

Apple CarPlay se dostane do systémů od společnosti Pioneer
2014-04-16T11:00:23+02:00
• 16. 4. 2014

Společnost Apple se netají tím, že chce svým zákazníkům zjednodušit život v jakékoliv situaci. K tomu má dopomoci i služba CarPlay, o které jsme vás již v minulosti informovali.  Problémem však bylo to, že tento systém nepodporovalo moc automobilek. To se ale nyní může změnit.

carplay-pioneer-5-js

Apple se dohodl se společností Pioneer, která se zabývá tvorbou doplňků do automobilů. Obě společnosti se dohodly na spolupráci a díky tomu budou moci uživatelé navigačních systémů Pioneer využívat nově i CarPlay.

Pioneer oznámil, že implementace CarPlay do jeho systémů nebude nikterak složitá. Majitelé takových systémů pak budou moci jednoduše zapojit iPhone a využívat všech předností CarPlay. V automobilu si tak skrze váš telefon poslechnete hudbu, přečtete zprávy, budete přijímat hovory atd. Kromě toho budete mít možnost pomocí Pioneer aplikace kontrolovat například diskovou jednotku vozu.

carplay-pioneer-2-js

Bližší informace o ceně nebo spuštění zatím k dispozici nejsou. Jedná se však o příjemné překvapení ze strany Applu, u kterého se moc často nevidí, že by svůj software povolil využívat na systémech jiné značky.

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat