UNICEF – projekt Tap: nedotýkejte se displeje a efektivně pomáhejte

UNICEF – projekt Tap: nedotýkejte se displeje a efektivně pomáhejte
2014-03-16T20:33:31+02:00
• 17. 3. 2014

Největší světová organizace UNICEF, zaměřená v celosvětovém měřítku na ochranu, zlepšování životní úrovně a podporu všestranného rozvoje dětí, spustila nový projekt, do něhož se může zapojit každý majitel chytrého zařízení s aktivním připojením k mobilnímu internetu.

Projekt nese jednoduchý název Tap, stejně tak jako samotný způsob podpory, který dokonce nevyžaduje žádnou instalaci aplikace, nýbrž pouze klasický mobilní prohlížeč.

TAP PROJECT

Projekt Tap je zaměřený na dodávku čisté vody do oblastí, které jsou sužovány jejím nedostatkem nebo častým znečištěním. Mobilní webovou aplikaci snadno otevřete přes níže přiložený odkaz, v němž během celých 10 minut musíte odolat dotknutí nebo rozsvícení.

Aplikace samozřejmě sníží jas displeje, tudíž poznáte, kolik jste vlastně již přispěli. Mezi sponzory kampaně patří například známý výrobce luxusních parfémů Giorgio Armani, který v tomto měsíci daruje přes 75 tisíc dolarů (tj. v přepočtu 1,48 milionů Kč).

Každou započatou minutou můžete přispět 0,0025 dolary, což není zrovna moc, ale když necháte aplikaci spuštěnou každou noc, tak za týden nebo dokonce měsíc již částka bude mít alespoň smysl. Nakonec UNICEF dodává, že v současné době na celém světě žije 768 milionů lidí bez přístupu k čisté vodě.

Přímý odkaz k mobilní webové aplikaci

UNICEF TAP

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat