Samsung Gear Fit neobsahuje Android ani Tizen

Samsung Gear Fit neobsahuje Android ani Tizen
2014-03-31T17:44:41+02:00
• 30. 3. 2014
1

U první generace hodinek Galaxy Gear jsme měli možnost vidět Android. Druhá generace Gear 2 a Gear 2 Neo přešla na vlastní operační systém Samsungu Tizen. Předpokládalo se, že ten pohání i chytrý náramek Gear Fit. Není tomu ale tak, tento náramek nabízí vlastní řešení.

Gear_Fit_Group

Dle oficiálních údajů od Samsung Gear Fit běží na systému standardu RTOS (real-time operating system, v překladu operační systém v reálném čase). Ten zajišťuje zpracování dat v reálném čase, tedy bez prodlev. Díky použití tohoto systému stačí Gear Fitu méně výkonný procesor a méně operační paměti. To se pak projeví především na delší výdrži baterie, která má kapacitu 210 mAh a údajně zajistí výdrž tři až čtyři dny.

Použití tohoto systému má ale i nevýhody. Systém totiž nenabízí žádné vývojářské nástroje (SDK) a kvůli tomu nebudou moci vývojáři vyvíjet další aplikace třetích stran. RTOS se tak zaměřuje především na funkcionalitu jeho vestavěných vlastností, jako je krokoměr či měření srdečního tepu.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Pavel Kempný

31. 3. 2014, 7:08

No nevím, za 5000,- Kč? Kromě měření tepu je vše ostatní schopen obstarat mobil který už mám. Tohle by měl být doplněk chytrého mobilu a ne něco v ceně mobilu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat