Novinky v Obchodu Play pro Android apk

Novinky v Obchodu Play pro Android [apk]
2014-03-16T10:14:16+02:00
• 14. 3. 2014
1

Ve čtvrtek jsme se dočkali aktualizace několika aplikací od Googlu a dnes se objevila nová verze Obchodu Play pro Android. Obsahuje poměrně zajímavé novinky, mezi které můžeme zařadit i hromadnou instalaci aplikací. Pojďme se tedy podívat, co přináší verze 4.6.16.

Hned při spuštění Obchodu Play si můžete všimnout, že i zde došlo na změnu v uspořádání položek. V levém panelu se nově nachází nastavení a nápověda. Tímto Google pokračuje v sjednocování rozhraní napříč svými aplikacemi.

2014-03-14 04.54.11 2014-03-14 04.58.22

Starší versus novější verze

V levém panelu došlo i na úpravu v možnosti přepínání uživatelských účtů. Jedná se jen designovou změnu, kde nyní uvidíte položky z menu pod účty.

ucty1 ucty

Starší versus novější verze

Zřejmě kauzy z poslední doby donutily Google, aby pozměnil upozorňování na in-app platby. Stále si můžeme přečíst na kartě aplikace nebo hry, že obsahuje placení. Dodatečná informace se objevuje i mezi oprávněními, s kterými musíme souhlasit, když chceme nainstalovat danou hru nebo aplikaci.

bez-inappp in-app1

Starší versus novější verze

Po klepnutí na „Nákup v aplikaci“ se nám zobrazí další okno, které vysvětluje důvod tohoto oprávnění. Zřejmě se tímto chce Google bránit případným problémům.

in-app2

Pokud půjdete do nastavení Obchodu Play a kliknete na verzi, můžete tak zkontrolovat aktuálnost aplikace. Zřejmě tímto způsobem budeme moci vyžádat přímou kontrolu nové verze.

aktualizace1 aktualizace

V nastavení si můžete všimnout, že došlo i na přejmenování položky, která zajišťuje přidávání ikon na plochu po instalaci aplikací. V podstatě došlo na upřesnění, jelikož v původním znění zde bylo uvedeno, že bude automaticky přidán widget.

widget widget2

Došlo i na změnu v oblasti zabezpečení. Pokud máte nastavené heslo pro nákupy v Obchodě Play, tak si nyní můžete vybrat, jak často máte být dotazováni.

heslo0 heslo

Starší versus novější verze

Na výběr máte ze tří možností. V první případě budete muset zadávat heslo při každém nákupu. Následně si můžete vybrat interval platnosti, který je stanoven na 30 minut, a v poslední řadě zde není nutnost vyžadování hesla.

heslo2

Poslední zajímavou novinku najdeme v kategorii „Moje aplikace“ pod záložkou „Vše“. Zde si nyní můžete hromadně vybrat aplikace, které mají být nainstalovány. Jinde v aplikaci to není možné. Pro výběr stačí podržet prstem na jedné položce a následně dovybírat ostatní. V pravém horním rohu pak na vás čeká tlačítko „Instalovat“.

hromadna-instalace

Nová verze aplikace Obchodu Play dále obsahuje opravy chyb, vylepšení stability a další menší změny v designu. Aktualizace bude dostupná v následujících dnech.

Instalační APK soubor ke stažení – Mega. (instalujete na vlastní riziko)

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vítek Petrů

14. 3. 2014, 16:04

Tak když takhle budeš dělat každý článek, tak už ani nemusím chodit překládat na zdrojovou stránku ;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat