Motorola aktualizuje své aplikace

Motorola aktualizuje své aplikace
2014-03-21T07:09:22+02:00
• 21. 3. 2014

Motorola se rozhodla jít cestou aktualizací systémových aplikací pomocí Obchodu Play, což jí umožní vydávat opravy a nové funkce nezávisle na systému. Již jsme vás informovali o tom, že Motorola nahradila původní systémovou Galerii známou z čistého Androidu za svou z Obchodu Play. Od té doby jsme se však nedočkali žádných velkých změn, jednalo se většinou jen o drobné opravy chyb. Za poslední dva týdny Motorola vydala několik aktualizací, které přináší i nové funkce a změny v designu. Rovnou upozorňuji, že kompatibilita těchto aplikací je omezená pouze na vybrané modely od Motoroly.

První aplikací, která doznala změn, je Motorola Gallery, která se spíš než nových funkcí dočkala změny designu v časové ose fotografií.

Screenshot_2014-01-23-21-24-35MOT_GALLERY_TIMELINE (1)

Starý versus nový design časové osy v Galerii.

Další změnu lze nalézt v aplikaci Motorola Assist. Ta umožňuje změnit nastavení nejen vyzváněcích profilů automaticky podle akcí ve vašem kalendáři, ale pokud měl uživatel víc kalendářů, například jeden osobní a druhý pracovní, tak nebylo možné zvolit, který z nich má Assist používat. S novou verzí se tato důležitá funkce konečně objevila.

Třetí novinkou je umístění aplikace Motorola Help do Obchodu Play. Donedávna se jmenovala Moto Care. Mototola Help obsahuje interaktivní  návody pro používání a nastavování telefonu, které mohou pomoct uživatelům, jenž ještě s Androidem nemají moc zkušeností. Dnes nabídka návodů pokrývá většinu základního nastavení telefonu, ale díky možnosti rychlých aktualizací se tato nabídka může dále rozšiřovat a doplňovat.

Dále se objevily změny v aplikaci Active Display, která je dostupná majitelům telefonu Moto X a několika dalších modelů vyrobených pro americký Verizon. Active Display umožňuje zobrazovat notifikace při podržení prstu na vypnutém displeji a touto aktualizací Motorola opravila drobné chyby, díky čemuž teď funguje mnohem svižněji a spolehlivěji.

Další novinku najdeme u aplikace Camera, nově umožňuje pořídit snímek stisknutím tlačítek hlasitosti.

Motorola se chlubí tím, že pro své aplikace vydala již 48 aktualizací, z čehož je jasné, že se výrobce i přes přípravy pro přechod pod křídla Lenova stále stará o své telefony a můžeme se těšit na další novinky, které budou postupně přicházet.

logo-app Motorola Gallery Motorola Mobility LLC. Zdarma ANDROID logo-app Motorola Assist Motorola Mobility LLC. Zdarma ANDROID logo-app Motorola Help Motorola Mobility LLC. Zdarma ANDROID logo-app Motorola Active Display Motorola Mobility LLC. Zdarma ANDROID logo-app Motorola Camera Motorola Mobility LLC. Zdarma ANDROID

Zdroj: motorola-blog.blogspot.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jan Polášek

Technologický nadšenec, fanoušek Googlu a jeho služeb, milovník čistého Androidu bez nadstaveb, začínající webový vývojář a politickým smýšlením libertarián.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat