Lumigon T2 HD: nový model od luxusního výrobce z Dánska

Lumigon T2 HD: nový model od luxusního výrobce z Dánska
2014-03-30T11:00:03+02:00
• 30. 3. 2014

Do produktové nabídky dánského výrobce zamířila nově představená vlajková loď nesoucí označení T2 HD, která se mimo jiné nijak výrazně neliší oproti předchozím modelům od společnosti Lumigon. Tato firma na mobilním trhu působí od roku 2010 a v jejich portfoliu najdete především zařízení nabízející dostatečnou vnitřní výbavu nebo odolnou konstrukci z nadstandardních materiálů. I když všechno dohromady má samozřejmě dopad na konečnou prodejní cenu, tak rozhodně nejde o nedostupný telefon pro běžného uživatele.

Lumigon T2 HD - dok

Lumigon T2 HD nabídne 4,3palcový displej s HD rozlišením, který chrání sklo Gorilla Glass 3. Hardwarová stránka zahrnuje dvoujádrový procesor Snapdragon taktovaný na 1,7 GHz, grafický čip Adreno 320 a 2GB operační paměť RAM. Uvnitř 8,5mm těla najdete 32 nebo 128GB interní paměť rozšiřitelnou o paměťovou microSD kartu. Dále konstrukce o rozměrech 127 x 64 mm byla vyrobena z prvotřídní nerezové oceli.  Lumigon T2 HD je odolný proti vodě díky certifikaci IP58. Zatímco zadní část nese 13MPx fotoaparát od Sony s přisvětlovací LED diodou, tak čelo doplňuje 2,4MPx kamerka rovněž s bleskem.

Lumigon T2 HD - voděodolnost Lumigon T2 HD - infraport

Výbavu uzavírá 1700mAh baterie, dva reproduktory Bang & Olufsen, podpora LTE, Bluetooth, WiFi, GPS, NFC, infraport, FM rádio či mírné poupravený systém Android 4.4 KitKat. Nakonec výrobce do prodejního balení ještě přibalil dok z nerezové oceli a samotný prodej odstartuje ve 2. čtvrtletí tohoto roku za cenu 730 euro (tj. v přepočtu 19 750 Kč bez daně a dalších poplatků). Cenovka odpovídá jen 32GB verzi, takže 128GB varianta může vyšplhat na daleko větší hranici, stejně jako limitovaná edice s 24karátovým zlatem.

Lumigon T2 HD - přední část Lumigon T2 HD - zadní část

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat