Dotekománie doporučuje #34 – QuickPic

Dotekománie doporučuje #34 – QuickPic
2014-03-22T12:15:54+02:00
• 22. 3. 2014

V dnešním díle Dotekománie doporučuje vám představíme alternativní aplikaci pro prohlížení fotografií uložených ve vašem zařízení. Na Androidu existuje spousta různých aplikací, které mají nabízet „něco více“ než samotná androidí nativní galerie, přičemž ne všechny jsou opravdu lepší, než hlásají ve svých popisech. Dnešní aplikace se řadí k těm, které v popisu pouze nehlásají, ale jsou lepšími doopravdy.

unnamed_result

QuickPic má za sebou dlouholetou historii, která sahá až do roku 2011. Aplikace samotná vás opravdu nadchne svou rychlostí, která je velmi vysoká a vše najíždí, dá se říci, okamžitě.

Velkou výhodou je možnost vybrat si určité složky, kde má uživatel uložené své fotografie, přičemž se po zvolení těchto složek zobrazují pouze fotografie v těchto adresářích. To se hodí např., pokud máte v zařízení příliš mnoho nejrůznějších náhledů, obrázků z her apod., jelikož nativní aplikace galerie zobrazuje všechny fotografie a obrázky, což může způsobit horší orientaci. Autoři nezapomněli na obrácenou možnost, kdy si uživatel zvolí pouze adresáře, které zobrazovat nechce, ty se poté automatický při otevření skryjí a nejsou dále viditelné.

unnamed (1)_result

QuickPic nabízí většinu standardních funkcí, jakými jsou např. seřazení fotografií podle jména nebo data vytvoření. Dále aplikace nabízí jednoduché organizování všech nebo pouze určených obrázků, přičemž se vybírání děje pomocí jediného tlačítka. Samozřejmostí je možnost okamžitě obrázky mazat, otáčet nebo je jen nastavit jako tapetu.

U každé fotografie QuickPic nabízí možnost upravit datum pořízení nebo fotografii upravit přímo. Zajímavostí je zobrazení fotografií podle toho, kde byly pořízeny přímo na mapě, zde musím podotknout, že je to možné pouze u fotografií, které obsahují geodata, kde byly pořízeny.

unnamed (5)_result unnamed (4)_result unnamed (3)_result unnamed (2)_result

Hlavním důvodem, proč začít používat právě QuickPic, je zobrazování všech obrázků v plném rozlišení. Vše je zcela zdarma, proto neváhejte aplikaci vyzkoušet a podělit se o své dojmy v komentářích.

logo-app QuickPic Q-Supreme team Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat