Corning: safírové sklo je dražší, těžší a méně odolné

Corning: safírové sklo je dražší, těžší a méně odolné
2014-03-07T08:00:50+02:00
• 7. 3. 2014

Skla Gorilla Glass doprovázející chytrá zařízení již několik generací může na trhu v následujících letech ohrozit chystané sklo ze safíru, jakožto druhý nejtvrdší materiál na světě. Společnost Corning bude tedy muset začít odolávat konkurenci, do které se teď tvrdě opřel její viceprezident. Původní spekulace počítaly s nasazením u nového iPhonu 6, ale ani u něj nepůjde o žhavou věc jako u připravovaných hodinek iWatch.

Gorilla Glass

Na konferenci Media & Telecom pořádané Morgan Stanley Technology vystoupil Tony Tripeny, který zmínil veškeré nevýhody plynoucí z použití safírového skla. Podle něj je toto sklo 10krát dražší, 1,6krát těžší oproti variantě od Corningu, má větší dopad na ekologii, nebo dokonce vyžaduje stokrát více energie pro výrobu.

Pro zařízení to znamená, že jejich životnost baterie by měla být zase o něco menší a co se týče kvality displeje, tak rovněž lze očekávat horší vlastnosti – např. větší matnost. Tripeny alespoň uznal vyšší tvrdost materiálu, i když testy vyšly ve prospěch Gorilla Glass. Sklo vydrželo 2,5násobně větší tlak než safírové sklo. Corning pravděpodobně začíná pociťovat strach z konkurence, takže možná proto rozjíždí tuto negativní medializaci.

Zdroj: businessinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat