Acer se bude zajímat o Windows Phone, až bude mít 10 až 15 % trhu

Acer se bude zajímat o Windows Phone, až bude mít 10 až 15 % trhu
2014-03-03T09:23:48+02:00
• 3. 3. 2014

Firma Acer se zaměřuje na vyrábění notebooků, komponentů k počítačům či i softwaru. Pár let se ovšem zaměřují i na mobilní trh a některá zařízení se dají koupit i u nás. V roce 2011 firma vydala svůj poslední mobilní telefon se systémem Windows Phone – Acer W4. Od té doby můžeme v jejich nabídce najít pouze smartphony se systémem Android.

Když se novináři zeptali viceprezidenta mobilní divize pro Evropu, Střední východ a Afriku, Allena Burnese, odpověděl, že Acer nechce s tímto systémem mít nic společného do té doby, než se zlepší výběr aplikací. Ví, že se to zlepšuje, ale pořád si myslí, že dokud nebude moci obchod nabídnout více aplikací, nemá cenu s tímto systémem telefony vyrábět.

Allen Burnes

Allen Burnes také dodal, že malá poptávka po tomto systému tomu také neprospívá. Tohle je další důvod, proč firma Acer nechce vydat v této době další smartphone s tímto systémem.

To ale neznamená, že by s Microsoftem nekomunikovali. Dohodli se údajně na tom, že až bude mít systém Windows Phone 10 či 15 procent trhu, začnou přemýšlet o novém zařízení.

acer-liquid-z4

Zatím se tedy Acer zaměřuje na systém Android, který vládne v obrovské procentuální hodnotě. Jak jste mohli vidět, firma na letošním MWC vydala další dva smartphony se systémem od Googlu – Acer Liquid Z4 a Acer Liquid E3, které se prodávají za 99 a 199 eur.

Zdroj: theinquirer.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat