Samsung: patent na stylus s mikrofonem

Samsung: patent na stylus s mikrofonem
2014-02-19T11:00:10+02:00
• 19. 2. 2014
2

Americký úřad USPTO (United States Patent and Trademark Office) tentokrát na nákresu poodhaluje chystanou novinku od společnosti Samsung. Nákres může patřit chytrému stylusu S-Pen s celou řadou vylepšení. Tento doplněk lze očekávat u některé z nových generací tabletu Galaxy Note, kde se s dotykovým perem nejčastěji setkáváme a jeho samotné využití samozřejmě dává největší smysl.

Samsung stylus

Jihokorejská společnost se ve dvou nových patentech zaměřuje na nový S-Pen, do jehož vnitřku implementovali mikrofon a hlasitý reproduktor. To by nasvědčovalo tomu, že již brzy z něj bude možné uskutečňovat telefonní hovory, přijímat jej nebo zadávat hlasové příkazy. V souvislosti s tímto příslušenstvím se začíná proslýchat o rozšíření uživatelských možností.

Lidé by údajně měli začít dotykového pero používat místo bezdrátové náhlavní soupravy, a to díky přidanému držáku pro uchycení za náprsní kapsu u košile. Na první dojem to zní jako skvělá myšlenka, jak chytře využít přebytečné místo na stylusu, kam většina výrobců dodnes nedokázala vložit užitečné funkce navíc.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Honza Kopecký

19. 2. 2014, 17:18

Vařím z vody, ale nebylo náhodou něco podobného už u PadFonu 1?

Ondřej Gardavský

20. 2. 2014, 3:38

Bylo, ale nevím zda si to Asus nechal patentovat… každopádně by mu ale v případných sporech měli uznat „prior art“ (taky vařím z vody, v patentovém právu se nevyznám)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat