Projekt modulárního mobilu ARA se dočkal vlastní konference

Projekt modulárního mobilu ARA se dočkal vlastní konference
2014-02-27T19:46:00+02:00
• 27. 2. 2014

Projekt Ara, známý též jako Phoneblocks, je rozhodně velmi zajímavý projekt. Jedná se o koncept modulárního telefonu, který si z jednotlivých modulů sami poskládáte. Za tímto projektem stála Motorola společně s Googlem, který si následně ponechal divizi ATAP, jenž má na starost vývoj.

 ara.side ara.mosiac

V dubnum konkrétně 15.-16., se bude konat první vývojářská konference tohoto projektu. Ta bude zaměřená na vydání alfa verze sady pro vývojáře  – Ara Module Developers’ Kit (MDK). Tato sada bude k dispozici zdarma a má se jednat o open-source. Konference se bude konat pro omezený počet vývojářů v Mountain View v Kalifornii, další se pak budou moci zúčastnit online díky live streamu.

Program tohoto setkání bude zaměřen na seznámení se s existujícími a plánovanými vlastnostmi platformy Ara, dále také na první zpětnou vazbu ohledně MDK a také oznámení dalších výzev pro vývojáře. Více se dozvíte na oficiálních stránkách.

Uvidíme, jak bude pokračovat vývoj tohoto projektu. Zatím má však velmi slušně nakročeno. Projekt Ara má dle slov vývojářů být exkluzivně navržen pro 6 miliard lidí.

Zdroj: plus.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat